avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare la art. 88 lit a si b din legea 360/2023: ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare la art. 88 lit a si b din legea 360/2023: Pentru persoanele ...

Intrebare la art. 88 lit a si b din legea 360/2023:
Pentru persoanele iesite la pensie inainte de aparitia legii 360/2023 se mai aplica in plus prevederile art. 88 lit a si b si art 55 lit a si b, desi in calculul pensiei sau luat in considerare grupele de munca la acea vreme?
Multumesc pentru intelegere,
Gigi
Normele...
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2024
FLYGIGI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:54, 22 Septembrie 2024
Nu.
Doar celor cesi deschid drepturile pe legea 360/2023.

Carp Mircea a scris:

Nu.
Doar celor cesi deschid drepturile pe legea 360/2023.

O.K. Atunci este corect sa schimbe formula de calcul , retroactiv , pentru toata lumea, iar la drepturi , numai pentru cei ce ies pe legea 360?!
Pentru persoanele iesite la pensie inainte de aparitia legii 360/2023 s-a aplicat o majorare de 50%, respectiv 25%, iar pentru cei ce-si deschid dreturile pe legea 360/2023 se aplica 0,5, respectiv 0,25 puncte.. Credeti ca ar fi corect ca d-voastra sa primiti ambele majorari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua formula de calcul din legea 360/2023 Marioni Marioni Buna ziua, As dori sa știu daca art.88 din legea 360/2023 se aplica si pentru persoanele care sunt deja pensionate la data intrării in vigoare a noii ... (vezi toată discuția)
Sunt o persoană cu handicap accentuat. am lucrat 32 de ani, ... a_ungureanu a_ungureanu Sunt o persoană cu handicap accentuat. Am lucrat 32 de ani, după standardele valabile pentru orice persoană de sex feminin născută în 1955. Handicapul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am iesit la pensie cu stagiu complet de cotizare in ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, Am iesit la pensie cu stagiu complet de cotizare in septembrie 2018. Va rog sa-mi raspundeti: 1. Am in grupa I de munca 2 ani si 3 luni: 2. Am ... (vezi toată discuția)