avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hartuire prin pedepse de nimic la locul de munca !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hartuire prin pedepse de nimic la locul de munca !!!

In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe telefonul sau scoate filmari din camerele video ale institutiei , pastrandule personal in telefonul sau facand exemple negative imaginei persoanelor vizate ,emite pareri despre sanatatea angajatilor si despre unca depusa de alte compartimente ale institutiei.
Am văzut că angajatorii sunt de obicei chemați în judecată pentru acest motiv, însă conflictul nu poate fi rezolvat de șefi, deoarece respectivul angajat este preferatul lor. În caz afirmativ, îmi puteți menționa exact articolul pe care să îl utilizez în cererea de chemare în judecată, sau dacă mă puteți ajuta cu orice altceva?

Poate fi considerata hartuiala? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 2 Martie 2024
OG nr.137/2000
art. 20
(1) Persoana care se consideră discriminată poate sesiza Consiliul ( Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) în termen de un an de la data săvârșirii faptei sau de la data la care putea să ia cunoștință de săvârșirea ei.
....
(6) Persoana interesată va prezenta fapte pe baza cărora poate fi prezumată existența unei discriminări directe sau indirecte, iar persoanei împotriva căreia s-a formulat sesizarea îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalității de tratament. În fața Colegiului director se poate invoca orice mijloc de probă, respectând regimul constituțional al drepturilor fundamentale, inclusiv înregistrări audio și video sau date statistice.

art. 27
(1) Persoana care se consideră discriminată poate formula în fața instanței de judecată o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare discriminării sau anularea situației create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutită de taxă judiciară de timbru și nu este condiționată de sesizarea Consiliului.

(2) Termenul pentru introducerea cererii este de 3 ani și curge de la data săvârșirii faptei sau de la data la care persoana interesată putea să ia cunoștință de săvârșirea ei.

(3) Judecarea cauzei are loc cu citarea obligatorie a Consiliului.

(4) Persoana interesată va prezenta fapte pe baza cărora poate fi prezumată existența unei discriminări directe sau indirecte, iar persoanei împotriva căreia s-a formulat sesizarea îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalității de tratament. În fața instanței se poate invoca orice mijloc de probă, respectând regimul constituțional al drepturilor fundamentale, inclusiv înregistrări audio și video sau date statistice.

Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente salariale georalu1979 georalu1979 Buna ziua In firma unde am lucrat, anul trecut in luna oct sau facut mariri de salariu,am coleg cu vechime 2 ani si ia fost marit salariul cu 200 ron la net ... (vezi toată discuția)
Cncd sexu sexu cine poate constata dacă anumite articole din lege sunt discriminatorii ? (vezi toată discuția)
Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta ... Lorena2 Lorena2 Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia. Mai exact ... (vezi toată discuția)