avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru sarcina si lauzie

Din cate stiu eu concediul de sarcina si lauzie nu poate fi intrerupt, mai exact o angajata si-a luat o saptamana concediu pentru sarcina si lauzie, apoi a venit la lucru si iar a intrat in sarcina si lauzie, eu nu prea cred ca este posibil acest lucru, voi ce parere aveti?

Cel mai recent răspuns: live_maz , utilizator 18:00, 31 Octombrie 2006
din cate stiu eu concediul pentru sarcina si lauzie este de 126 zile adica 63 petru sarcina si 63 pentru lauzie dar se pot uza zilele de concediu in ce modalitate doreste salariata/gravida, de asemeni unde ascie ca nu se poate intrerupe????????
concediu de sarcina si lehuzie este obligatoriu de 42 de zile dupa nastere,apoi intri in c ingrijire copil.
Intr-adevar, unde scrie ca nu se poate intrerupe Cele 42 de zile obligatorii erau parca inainte de nastere, nu dupa.
art. 121 lg 19./2000 1) Asiguraţii au dreptul la:
a) concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, oricând până la împlinirea de către copil a acestor vârste, numai după efectuarea a cel puţin 42 de zile din concediul de lăuzie.
sunt obligatorii cele 42 de zile de dupa nastere. asta inseamna lauzie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de lehuzie cocochannel cocochannel Buna ziua! Am si eu o nelamurire:Pe data de 11 noiembrie 2009 am intrat in concediu de maternitate,si pe 13 decembrie am nascut.Intrebarea mea este daca acum ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie, concediu postnatal adryanutza83 adryanutza83 Buna ziua as dori sa va intreb si anume : eu sunt in concediu prenatal si anume din data de 30 iulie si pana in 30 septembrie.In data de 11 septembrie am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt însărcinată in 24 de săptămâni, eu stiu ... Bmihela Bmihela Buna ziua. Sunt însărcinată in 24 de săptămâni, eu stiu ca sunt 2 tipuri de concedii in timpul sarcini unul este risc de sarcina de 120 de zile pe care ... (vezi toată discuția)