avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat handicap cancer la san.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat handicap cancer la san.

Dacă o persoană (vârstă 54, angajată) căreia i a fost extirpat sânul, îi este refuzat certificatul de handicap pe motivul: Nu se incadreaza in criteriile medicopsihosociale aprobate prin ordinul 762/31.08.2007 al M.M.F.E.S si ordinul nr. 1992/19.11.2007 al M.S.P., cu modificarile si completarile ulterioare , cap 6 II". Neavand pregatire juridica, exista posibilitatea de a contesta aceasta decizie a comisiei de evaluare , si care ar fi temeiurile legale, articole de lege care poți fi folosite în contestație?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:33, 11 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând, vă rog, nu mai deschideți alte topicuri cu același subiectm pentru că regulamentul forumului interzice.

Apoi să știți că nu vă ajută prea mult pregătirea strict juridică a judecătorilor care judecă, deoarece fiind o speță medicală, judecătorul va pronunța o decizie pe baza raportului de expertiză medico-legală.
Judecătorul care judecă contestația de acest tip, n-a studiat medicina.

Comisia de EXPERTIZĂ medico-legală este formată tot din medici specialiști, din toate domeniile și specialitățile medicale.

Trebuie efectuate evaluări medicale, dispuse de instanța de judecată, de medici agreați de instanță, de la IML.

Argumentația în fața instanței trebuie să fie mai mult medicală, pentru că în CODUL CIVIL nu sunt articole de lege referitoare la cancerul de sân.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2024
Dapix, utilizator
Ordinul MSP nr. 1992/ 2007, la cap. 6 II reglementează că operatia efectuată de dumneavoastră (extirpare de sâni), nu este menționată pentru încadrare într-un grad de handicap.

Mai aveți posibilitatea să vă încercați norocul prin contestație la instanța de contencios administrativ la TRIBUNAL.
Din păcate, (pentru sâni extirpați) nu prea există articole de lege care să le invocați în fața instanței.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

neincadrare in grad handicap - cancer , mastectomie Arnaud Arnaud Buna ziua, Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap Simplu007 Simplu007 Bună ziua, Dacă o persoană (vârstă 54, angajată) căreia i a fost extirpat sânul, îi este refuzat certificatul de handicap pe motivul ca “nu se ... (vezi toată discuția)
Care sunt bolile pt gr de handicap gupy31 gupy31 am avut o nefrectomie partiala la rinchi pt ca am avut o tumoara carcinoma .ma pot i ncadra intrun grad de handicap ?am depus actele si mi sa comunicat ca nu ... (vezi toată discuția)