avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Dacă vreau să divorțez de soț ( avem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Dacă vreau să divorțez de soț ( avem trei copii ...

Bună ziua ! Dacă vreau să divorțez de soț ( avem trei copii mici) vreau să știu dacă există posibilitatea ca legea să îi dea lui copiii doar pt ca eu nu lucrez( am doar indemnizație de studenta ). Se poate pe cale amiabila prin notar ? Sau trebuie neaparat in instanță ?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 09:20, 11 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacs va înțelegeți pe toate aspectele se poate și la notar.Daca exista neînțelegeri pe , custodie',domiciul minori ,program de vizita soluția e instanta.In general copii rămân cu mama dar trebuie sa faceți și dvs dovada ca va ajuta cineva din familie cu bănuți ,creșterea copiilor,un acoperiș deasupra capului etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Doar pentru motivul ca dumneavoastra nu lucrati instanta nu va stabili locuinta minorilor la tata. Intereseaza cine se ocupa frecvent de cresterea si ingrijirea copiilor, conditiile de locuit, ajutorul primit, etc.
Retineti ca regula este exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti.
Cum s-a precizat mai sus, puteti solutiona aceste aspecte atat la notar cat si la instanta.

( apasati pe raspunde)
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț amiabil cu 5 copii Madalkna Madalkna Bună ziua. Va rog mult sa ma ajutați cu următoarele nelămuriri! Eu și soțul ne dorim sa divorțam pe cale amiabila dar avem 4 copii sub 5 anișori. Ne ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)