avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. Sunt șanse pt o boala de astm bronsic ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. Sunt șanse pt o boala de astm bronsic alergic(copilărie) ...

Bună seara.
Sunt șanse pt o boala de astm bronsic alergic(copilărie) și pneumopatie interstițiala sa fac un dosar de handicap?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:58, 11 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încadrarea în grad de handicap a persoanelor cu astm se face in functie de parametrii prevazuți de dispozițiile legale, și COMISIILE de EXPERTIZĂ de la DGASPC sunt destul de stricte, deci boala trebuie să fie într-un stadiu foarte de avansat.

În functie de analizele medicale, trebuie să verificați Criteriile din 2007 pe baza cărora se stabilește încadrarea în grad de handicap (la functiile sistemului respirator) și să vedeți dacă întruniți condițiile prevăzute de acest act.
Pentru asta va trebui să faceți mai multe analize pe baza cărora se va stabili dacă vă încadrați sau nu, în vreunul din gradele de handicap (ușor, mediu, accentuat sau grav).
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad handicap electromontajtm electromontajtm Buna ziua, Din copilarie sufar de astm bronsic si multiple alergii, am aflat acum la varsta de 48 ani ca pot beneficia de un grad de handicap pentru asta si ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea prelungiri cic la 3 ani? cicica cicica buna am un baietel de 1 si 10 luni care are asm bronsic , intrebarea mea este se incadreaza aceasta boala in aceea grupa pt prelungirea la 3 ani concediului ... (vezi toată discuția)
Sunt bolnav de diabet tip1[insulino dependent] ,pot fi scutit de impozitul pe salariu ? TesuAdrian TesuAdrian Buna ziua doamnelor si domnilor ! Sunt bolnav de diabet tip1 [ ma injectez cu insulina de 4[patru] ori pe zi ] lucrez la o companie privata si vreau sa va ... (vezi toată discuția)