avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta de suspendare si caiile atac
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta de suspendare si caiile atac

In anul 1996 toamna eram badyguard la o discoteca si am fost implicat intr-o altercatie intre mai multe persoaneiar in urma altercatiei am fost acuza de purtare abuziva si am avut un proces la care am fost condamnat cu suspendare la 1an6luni cu suspendare acuma sincer este bine sa fac recurs am sanse sa imi mai scada din suspendare sau este contrariul dumneavoastra ce sfat imi dati?Referitor la sumapentru daune morale si fizice nu ar putea sa mai scada si cum anume?:sorry::stunned:#-o:((
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:09, 3 Februarie 2010
Nimeni nu poate sa va spuna daca aveti sanse sa va fie diminuata pedeapsa si nici daca sunt sanse de diminuat daunele la care ati fost obligat, fara sa vada dosarul .In propria cale de atac nu se poate agrava situatia, deci nu puteti primi mai mult decat ati primit.De altfel v-am mai raspuns si mai devreme la acest subiect.Angajati avocat.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
La data comiterii faptelor – 9 februarie 2003 – inculpaţii aveau funcţia de şef birou operativ şi, respectiv, agent de pază la societatea privată de pază S.C. „PROEXPERT” S.R.L. Iaşi şi nu aveau calitatea de subiect activ calificat pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă”, respectiv calitatea de funcţionar public.
Organizarea societăţilor specializate de pază este reglementată în prezent de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor. Această lege abrogă dispoziţiile Legi nr. 18/4 aprilie 1996 care în art. 28 prevedea că personalul de pază este asimilat, pe timpul executări serviciului, persoanelor care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice.
Legea nr. 333/2003 nu cuprinde nici o dispoziţie similară cu cea citată şi abrogată prin noile dispoziţii legale.
Stabilirea calităţii de funcţionar public este o problemă de ordine publică şi se stabileşte prin lege. Conform Legii nr. 333/2003 care a fost ulterior modificată şi completată parţial prin O.U.G. nr. 16 din 9 martie 2005 şi aprobată prin Legea nr. 151/2005, personalul de pază nu mai este asimilat persoanelor care îndeplinesc o funcţie publică, prin abrogarea dispoziţiei care prevedea această calitate.
Prin urmare, inculpaţii nu au calitatea de funcţionar public şi lipsindu-le calitatea de subiect activ calificat lipseşte un element constitutiv al infracţiunii de „purtare abuzivă” sub aspectul laturii obiective.
@"clara_22"

Cele invocate de dvs.,la o prima vedere pot fi considerate motive de recurs,dar pentru a fi formulat acesta aveti nevoie de serviciile unui avocat bun care sa il formuleze si sa il sustina,dupa ce in prealabil,a consultat dosarul cauzei
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa nu mai deschideti o gramada de topicuri cu acelasi subiect. Ramaneti cu asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege sau norme interne? panzarumitica panzarumitica Speta este urmatoarea: tanar 20 ani, in curs de calificare agent de securitate, se prezinta la un interviu pentru angajare in meseria in care se pregateste. ... (vezi toată discuția)
Montarea camerelor de supraveghere DanTone DanTone Buna ziua, Locuiesc intr-o curte comuna cu trei case si unul din vecini isi instaleaza singur camere de supraveghere, fara a avea acordul nostru, la locuinta ... (vezi toată discuția)
Certificat securitate paza utc utc In ce conditii se poate obtine un certificat de securitate paza?Legislatie? (vezi toată discuția)