Bună, aceeași problemă și la mine la muncă, tichetele de masă sunt în salariu,nu sunt un bonus suplimentar. Dacă 2 luni de zile nu reușim să facem targetul nu mai primim tichetele de masă (sunt pe minim), iar in contract nu se precizează nicăieri de lucrul acesta. Încă o problema este faptul ca s-au introdus mai multe sarcini care nu sunt în fișa postului nici nu am primit o înștiințare în scris să zic așa, la care dacă nu se realizează ne vor trage din salariu 50, 60 de lei după bunul plac. Încă o problemă uriașă este faptul ca nu există o persoană care să facă concediile, trebuie să îmi iau concediu cat să poată băga colega mea, lucrăm între 12-14 ore pe zi, iar când se află unul dintre noi în concediu 5 zile, celălat trebuie să bage 5 zile consecutive câte 12-14 ore, nici cele 10 zile de concediu legate nu se pot lua. Ce se poate face ?
Tichetele de masă nu intră în cuantumul salariului de bază. Angajatorii care plătesc angajaților un salariu net mai mic (decât ar trebui în mod normal) cu o sumă egală cu valoarea tichetelor de masă acordate acționează contrar legii. Dacă descoperă o astfel de situație, salariații nedreptățiți se pot adresa inspectoratului teritorial de muncă de care aparține angajatorul.