avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de ...

In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de 9 luni ( alaptat la san), tatal solicita sa aiba dreptul de a lua minorul cate o saptamana sau 2 la domiciliul sau in perioadele aferente vacantelor, incepand cu varsta de 2 ani. Tot de la 2 ani sa aiba dreptul ca minorul sa doarma cate o noapte sau 2 la el. Programul de vizita fiind de cate 4h pe zi sambata si duminica la domiciliul mamei pana la 2 ani. Intrebarea mea, ca mama, este daca nu este traumatizant pt un copil de 2-3 ani sa stea departe de mama cu saptamanile, de mai multe ori pe an? De asemenea, intre 2 si 3 ani, copilul respectiv nu are efectiv vacante pt ca nu este inca la gradinita. Nu ar fi mai normal si bine pt copil ca vacantele la tata sa le petreaca abia dupa 3-4 ani? Domiciliul minorului, se subintelege, este la mama, iar tatal a avut legaturi normale cu minorul, el locuind impreuna cu ambii parinti de la nastere si pana la 9 luni cand tatal a intentat divort. Care e varsta optima si mai putin traumatizanta sa lasam copilul perioade lungi fara mama, in locuinta tatalui? Multumesc!
cu cat mai devreme cu atat mai bine, e mai putin traumatizant, daca copilul va avea o relatie cu tatal pt ca va veni la el cu orele, va putea pleca si sta treptat la tata si se va invata ca asa va creste. parerea mea e sa vb amanfoi parintii cu un psiholog
Depinde mult de la copil la copil, depinde si de relatia dintre parinti si de relatia pe care si o formeaza si si o mentine cu tatal, depinde de abilitatile tatalui de a se ocupa de ingrijirea si supravegherea lui.

Daca nu va avea o relatie cu tatal, nu va merge cu acesta nici la 2, nici la 3, nici la 7 sau 10 ani, pentru ca pur si simplu va fi un strain si de aici vor incepe numeroase dispute si numeroase situatii in care fiecare parinte va da vina pe celalat si copilul va fi la mijlocul disputelor.

2 ani este o varsta ok cand poate fi luat de tata, dvs colaborand cu acesta in prezentarea si familiarizarea cu obiceiurile de somn si de mese, de igiena, pregatind micutul pentru a se desparti incepand cu cateva ore de dvs si apoi din ce in ce mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil 6 luni miara miara Va rog frumos sa-mi spuneti ce presupune custodia comuna in cazul unui copil de 6 luni. Daca copilul este dat mamei spre ingrijire , ce drepturi are tatal ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu copil sugar Gina311 Gina311 Bună ziua! Sunt în proces de divorț. În timpul căsătoriei, a rezultat o fetita care acum \"face obiectul\" unei dispute. Viitorul fost soț cere ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor Ina Iolanda Chetreanu Ina Iolanda Chetreanu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie. Doi soți au semnat la notar divorțul si acordul privind minorul de 2 ani si 10 luni. La presiunile soțului mama ... (vezi toată discuția)