avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- parti

intr-un procesul de divort trebuie sa se prezinte ambele parti la termene ?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:52, 4 Februarie 2010
buna ziua!
putei arata in intmpinare ca nu suntei de acord ca reclamanta sa pastreze numele dobandit ca urmare a incheierii casatoriei.
partajul se va judeca dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort, chiar daca ar fi solicitat si partajarea mai mult ca sigur instanta dijungea cererile.
acolo dc nu va intelegeti cel mai indicat este sa apelati la un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
in acest caz puteti depune cerere reconventionala . aceasta se depune inc azul in care paratul are la randul sau pretentii, impotriva reclamantului, evitand astfel un nou proces.
se depune la primul termen .
o ultima lamurire va rog sa-mi acordati. deci daca maine ma duc la termen si solicit amanare pentru angajare aparator mai pot introduce la urmatorul termen cererea reconventionala ? cererea de amanare trebuie sa imbrace forma scrisa sau o pot face si verbal ? multumiri pentru raspunsurile acordate !
buna ziua!
da maine puteti formula oral in fata instantei cere de amanare in vederea angajarii unui aparator, iar pana la termenul fixat de catre instanta sa depuneti si reconventionala.
succes!
prezentati-va si invederati instantei ca vreti sa va angajati aparator si sa formulati cerere reconventionala .Nu fiti deacord sa raspundeti la nimic legat de divort ...spun asta ,deoarece, spre surprinderea mea am vazut recnt la o instanta din Bucuresti cum o judecatoare, desi paratul a solicitat termen pentru a-si angaja aparator a purces la intrebari legate de cauza( daca e de acord cu actiunea, cu incredintarea...) Bineanteles ca omul a crezut ca e bine sa-i raspunda, nestiind ca , ulterior aceste declaratii pot decide soarta dosarului de nu-l mai schimba nici cu 5 avocati

Alte discuții în legătură

Neprezentare sau...amanare ursu1 ursu1 ce se poate intampla daca nu ma prezint la procesul de incredintare minor la primul termen? cum as putea face sa nu ma prezint legal? multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca.. baluthebig baluthebig pe 27 luna aceasta am prima infatisare la divort!!! nu sunt insa pregatit,nu am gasit insa un avocat!!! daca nu ma prezint,care ar fi consecintele?? (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)