avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Rolurile membrilor fondatori
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Rolurile membrilor fondatori

Se poate ca dupa expirarea mandatului presedintelui din ONG , acesta sa ramana pe rol de secretar si vicepresedintele sa devina presedinte ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
Alina.Vlazan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina.Vlazan , utilizator 13:21, 1 Aprilie 2024
Da, desigur ca se poate daca nu exista o interdictie de acest fel in statut. E voba despre o organizatie privata care isi stabileste singura regulile prin statut. Regulile din OG. nr. 26/2000 sunt foarte generale si organizatiile de acest gen pot stabili in mod liber reguli si proceduri daca nu incalca dispozitiile legele exprese.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Se paote daca statutul prevede expres asta si deci si cel ales si cei care il aleg ca presedinte stiu ca de fapt il aleg pe x ani ca presedinte si paoi inca y ani ca secretar si viceversa, ca pe cine aleg sa devina acum vicepresedinte va deveni automat apoi presedinte pt urmatoarea perioada..... Sau daca nu era asa ceva prevazut in satut, dar nici interzis, atunci cand le expira mandatul actual pe cine a fost presedinte, daca candideaza la functia de secretar, il pot alegel, la fel pe cel care a fost vicepresedinte daca candideaza si e ales pt urmatorul mandat CD in functia de presedinte. Unele instante insa nu accepta sa inscrie in RAF componente succesive predeterminate ale CD si inscriu doar componenta pt perioada urmatoare si apoi ONG-ul trebuie sa mai depuna o data aceleasi acte pentru a se opera noua componenta pt noul mandat desi era decisa cand s-a operat componenta pt mandatul anterior.,.....
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire sediu si mandat presedinte ong vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna seara! Pentru a depune actul ad de prelungire a duratei contractului pentru sediul unui ONG si prelungirea mandatului presedintelui, ce documente trebuie ... (vezi toată discuția)
Reprezentare ong aflat in procedura de modificare act constitutiv irina_spinu irina_spinu Buna ziua, Reprezint un ong ce a demarat procedura de modificare a actului constitutiv pentru schimbarea membriolor Consiului Director. Intre timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Casa de ajutor reciproc contesssa contesssa Buna ziua! In cadrul unui CAR, in nov 2022, in cadrul unei AG a fost ales un nou consiliu director. S-au depus la judecatorie actele de modificare acte ... (vezi toată discuția)