avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Judecata pentru neplata pensiei alimentare in Spania ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Judecata pentru neplata pensiei alimentare in Spania cu tatal in Romania

Salutare tuturor!

Pe scurt, eu si fosta sotie am divortat, aceasta louieste cu fiul meu in Spania, tutela este a ei iar autoritatea parinteasca este a amandurora.
S a stabilit o pensie alimentara in valoare de 150 euro pe care am platit-o pana acum, iar de 13 luni de zile nu am mai reusit sa o platesc… am dovezi cu lunile in care am trimis cateva plati restante…Aceasta m-a dat in judecata in Spania pentru neplata pensiei alimentare, iar in citatie scrie ca prezenta este obligatorie iar daca nu ma prezint, se transforma intr un mandat de arestare.

Intrebarea mea este, daca ma reprezinta un avocat in Spania care sunt sansele sa imi reduca din pensie?
Pentru ca nu am serviciu deloc, nu am avut in ultimii 2 ani si pot sa dovedesc cu Anaf..
Banii acestia nu stiu daca ii pot da pana la judecata iar daca reusesc sa ii fac, daca ii trimit fostei sotii procesul mai are sens?
Nu se pierde obiectul procesului?
In cazul in care nu reusesc sa ii dau, ce se va intampla cu mine? Nu sunt de rea credinta, insa chiar nu am avut bani, iar ea vrea sa ma scoata un tata total absent si dezinteresat de copil in aceasta ecuatie, desi nu pot comunica cu el si nu l am putut vedea de mai bine de 5 ani de zile, pentru ca nu vrea si nu am regim de vizita in ceea ce il priveste pe fiul meu minor.

Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 06:01, 22 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va poate reprezenta un avocat, nu trebuie sa fiți personal și da, cu dovada ca nu câștigați, se poate cere micșorarea pensiei, asta daca nu cumva 150 e un minim.
Angajati-va undeva ca să puteți plati , e incredibil cum ati descoperit ca puteti trai cu aer.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-aveti nici o sansa sa se reduca restantele. Trebuie sa cereti in mod expres reducerea pensiei. Nu se poate modifica hotararea retroactiv pe o perioada anterioara introducerii cererii.

Aparent, pensia a fost stabilita la un minim, sanse slabe sa fie redusa.

Banuiesc ca hotararea a fost emisa de o instanta in Spania?

Nu cunosc exact, din cele mentionate, aparent, este o actiune de urmarire penala pentru nerespectarea obligatiei. Va trebuie avocat in Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua In urma unei hotarari trebuie sa platesc pensie alimentara 1/4 din salariul minim fostei sotii cu care am un copil (si pe care nu ma lasa sa-l vad ... (vezi toată discuția)
Reducere cota pensie întreținere carolmihai carolmihai Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am ... (vezi toată discuția)
Recurs la pensie alimentara liutza37 liutza37 La procesul de divort am cerut pensia alimentara din venit de spania deoarece el are resedinta acolo de 4 ani si munceste acolo sa stabilit pensia de 150 ... (vezi toată discuția)