avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, As avea nevoie si eu de o informatie. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, As avea nevoie si eu de o informatie. Descrierea ...

Buna seara,

As avea nevoie si eu de o informatie.
Descrierea faptei intr-un proces verbal nu trebuie sa contina si localitatea unde s-a savarsit fapta?

Intr-adevar, procesul verbal contine locul unde a fost incheiat, insa la descrierea faptei e trecut "A condus auto marca x cu nr x dinspre Bucuresti catre Urziceni cu viteza de 80km/h in localitate (50km/h) depasind cu 30km viteza legala, filmata cu aparatul TC etc." insa nu mentioneaza ce localitate.

Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 12:28, 25 Martie 2024
Daca nu a scris nici un alt reper, Km X de exemplu de pe DN2, atunci e ca si cum ar lipsi :

"ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
În numele legii
D E C I D E:

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte că, în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 16 şi 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare:

Descrierea insuficientă a faptei echivalează cu neîndeplinirea cerinţei privind descrierea faptei contravenţionale şi atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit dispoziţiilor art. 16 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001."
[ link extern ] /
Fiind un caz de nulitate relativa, instanta va decide daca e cazul sa anuleze PV de contraventie.
Daca nici din proba video a politiei nu reiese acest loc si faptul ca va aflati in localitate, atunci puteti invoca decizia 22/2007 a ICCJ :
"În raport cu acest caracter imperativ-limitativ al cazurilor în care nulitatea procesului-verbal încheiat de agentul constatator al contravenției se ia în considerare și din oficiu, se impune ca în toate celelalte cazuri de nerespectare a cerințelor pe care trebuie să le întrunească un asemenea act, inclusiv cel referitor la consemnarea distinctă a obiecțiunilor contravenientului la conținutul lui, nulitatea procesului-verbal de constatare a contravenției să nu poate fi invocată decât dacă s-a pricinuit părții o vătămare ce nu se poate înlătura decât prin anularea acelui act."
[ link extern ] /
Vi s-a produs o vatamare in sensul acestei decizii, nefiind descris suficient locul faptei, incit dvs. nu puteti sa va aparati, aducind probe ca nu va aflati in localitate, din moment ce aceasta nici nu e precizata.
Multumesc pentru raspuns.
Scrie DN2 intr-adevar in descriere si pare ca s-au modificat PV-urile ca si nu am fost atent, n-am mai luat amenda de cand erau vechile tipizate. Scrie la inceput in rubrica separata: In ziua x luna x anul x ora x locul AFUMATI a savarsit urmatoarele...

Intrebam pentru ca, ma bate gandul sa o contest fiindca m-au luat pe B2 avand masina pe B1 care a franat brusc, iar la 2secunde a iesit agentul din masina si m-a oprit pe mine. Mi se pare ciudat pentru ca:
1. Atunci cand am avut peste 50 eram in departare si in raza lor era masina din B1, ei fiind pe marginea drumului in dreapta, nu stiu cum puteau sa ma vada.
2. A sarit din masina fix cand a franat cel din B2 brusc si am ajuns eu in drept cu el.
3. Asta s-a intamplat la distanta de 200m.
Nu stiu exact ce raza de actiune au noaptea radarele Trucam, fiind laser stiu ca te ia din departare de si de la 1km, dar nu stiu cat de bine au vazut si numarul pentru ca sigur camera nu vede asa mult. Asta daca era viteza mea aia..
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
mariustz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți posibilitatea să contestați și sa vedeți probele.
Pe suport fix TrueCam poate ajunge sute de metri. Iar identificarea numărului depinde de obiectivul de filmat, cât e de performant. Dacă nu au numărul, nu e valabilă proba.

Din ce am vazut nu era suport fix, il tinea in mana agentul in masina.
O sa-l contest sa vad ce probe vin, le postez ulterior aici in caz ca ajuta pe cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Cristianos Cristianos In urma cu 5 zile, ma deplasam dinspre Focsani spre Bucuresti pe DN2, iar in apropierea unei localitati (specific ca nu eram inca in localitate) am intalnit ... (vezi toată discuția)
Locul faptei gresit in procesul verbal paulmm2 paulmm2 Buna ziua, am fost inregistrat cu aparatul radar cu 102km/h in localite. Locul faptei e scris gresit, sunt doua drumuri nationale care trec prin acea ... (vezi toată discuția)
Amplasarea aparatelor radar la vedere Pantera27 Pantera27 Buna, Am si eu o nelamurire: Am fost inregistrat de un aparat videoradar (radar nou) in localitate cu viteza de 68 km/h. Radarul era insa amplasat la ... (vezi toată discuția)