doresc sa ma ajute cineva cu o informatie privitoare la impozitul care trebuie sa-l platesc la vanzarea unui imobil. Mentionez ca imobilul are trei proprietari si anume mama, eu si fratele meu (ca mostenitori).
deci imobilul a fost bun comun mama si tata (practic casa au construit-o impreuna prin anii 70) iar dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea prin instanta care a hotarat mama 4/6 si eu cu fratele cate 1/6. Noi intentionam sa vindem (trebuie!!!!) si am dori un pret de 139000 euro (sa zicem!)
buna ziua!
mie imi rezulta alte cote:
5/8 mama
iar dvs descendentii 3/8 impreuna.
dar en fine asta e altceva dc dvs aveti cotele stabilite de catre instanta va calculeze la acele cote.
mama dvs va avea de platit un impozit in cuantm de 9599 lei, iar dvs si fratele impreuna 5699lei.
v-am calculat pe o transa de 3%, imobilul ar fi dobandit de mai putin de 3 ani.
si inca ceva daca pretul acesta de 139000 E este mai mic decat valoarea de grila a imobilului atunci toate taxele inclusiv impozitul se vor calcula la valoarea de grila.
si...ma iertati dar aceste sume sunt % din pretul de vanzare?...exista un pret minim la notar?
Alte discuții în legătură
Succesiune
Shiro07
Buna ziua, am pus spre vanzare un imobil cu suma de 40.000 EUR, eu locuiesc in imobil cu mama ( sotul supravietuitor), am chemat la succesiune cele 2 surori ... (vezi toată discuția)