avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pentru vanzarea unui imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pentru vanzarea unui imobil

doresc sa ma ajute cineva cu o informatie privitoare la impozitul care trebuie sa-l platesc la vanzarea unui imobil. Mentionez ca imobilul are trei proprietari si anume mama, eu si fratele meu (ca mostenitori).
Cel mai recent răspuns: smarty67 , utilizator 13:47, 3 Februarie 2010
buna ziua!
in ce an ati dobandit imobilul?
care este pretul, si care sunt cotele in care l-ati dobandit?
deci imobilul a fost bun comun mama si tata (practic casa au construit-o impreuna prin anii 70) iar dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea prin instanta care a hotarat mama 4/6 si eu cu fratele cate 1/6. Noi intentionam sa vindem (trebuie!!!!) si am dori un pret de 139000 euro (sa zicem!)
buna ziua!
mie imi rezulta alte cote:
5/8 mama
iar dvs descendentii 3/8 impreuna.
dar en fine asta e altceva dc dvs aveti cotele stabilite de catre instanta va calculeze la acele cote.
mama dvs va avea de platit un impozit in cuantm de 9599 lei, iar dvs si fratele impreuna 5699lei.
v-am calculat pe o transa de 3%, imobilul ar fi dobandit de mai putin de 3 ani.
si inca ceva daca pretul acesta de 139000 E este mai mic decat valoarea de grila a imobilului atunci toate taxele inclusiv impozitul se vor calcula la valoarea de grila.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
am inteles...dar faptul ca mama avea 1/2 din casa de 40 de ani ea dobandind la succesiune doar inca o cota...asta nu se ia in calcul?
si...ma iertati dar aceste sume sunt % din pretul de vanzare?...exista un pret minim la notar?

Alte discuții în legătură

Succesiune Shiro07 Shiro07 Buna ziua, am pus spre vanzare un imobil cu suma de 40.000 EUR, eu locuiesc in imobil cu mama ( sotul supravietuitor), am chemat la succesiune cele 2 surori ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sau partaj cataleata cataleata Eu tata si fratele dobândim in urma decesului mamei un apartament 2 camere.Tata ne il lasa noua..iar fratele imi va da jumătate din valoarea lui.Fratele il ... (vezi toată discuția)
Apartament mostenire Stefan Anamaria Stefan Anamaria dupa moartea tatalui, succesiunea este in favoarea mamei cu 75%, eu si sora mea 25%. mama a decis sa-mi dea apartamentul dar nu stiu prin ce act (ex: ... (vezi toată discuția)