avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pentru vanzarea unui imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pentru vanzarea unui imobil

doresc sa ma ajute cineva cu o informatie privitoare la impozitul care trebuie sa-l platesc la vanzarea unui imobil. Mentionez ca imobilul are trei proprietari si anume mama, eu si fratele meu (ca mostenitori).
Cel mai recent răspuns: smarty67 , utilizator 13:47, 3 Februarie 2010
buna ziua!
nu.
doar daca renunta la succesiunea sotului si ramanea cu cota dansei de bun comun, atunci se calcula in mod difeit impozitul pe cota mamei ar fi fost de 2%, iar pe cealalta cota de 1/2 impozitul ar fi de 3%.
mama dvs a fost cumva legatara de a dobandit o cota mai mare din imobil?
multumesc mult...deja suna altfel si oricum sunt convins ca valoarea de grila este mai mica!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Shiro07 Shiro07 Buna ziua, am pus spre vanzare un imobil cu suma de 40.000 EUR, eu locuiesc in imobil cu mama ( sotul supravietuitor), am chemat la succesiune cele 2 surori ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sau partaj cataleata cataleata Eu tata si fratele dobândim in urma decesului mamei un apartament 2 camere.Tata ne il lasa noua..iar fratele imi va da jumătate din valoarea lui.Fratele il ... (vezi toată discuția)
Apartament mostenire Stefan Anamaria Stefan Anamaria dupa moartea tatalui, succesiunea este in favoarea mamei cu 75%, eu si sora mea 25%. mama a decis sa-mi dea apartamentul dar nu stiu prin ce act (ex: ... (vezi toată discuția)