avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt proprietar 75% la un apartament vechi si doresc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt proprietar 75% la un apartament vechi si doresc sa fac club de board games in el

Buna ziua ,sunt intr-o situatie mai dificila si nu stiu cum sa procedez. Sunt proprietar 75% la un apartament vechi restul fiind la rude pe care nu le cunosc prin străinătate. Doresc sa il renovez ca sa pot face un mic club de board games ( jocuri de masa) pentru prietenii mei cu o mica taxa care sa plateasca utilitatile apartamentului .Nu vreau sa fac un proces civil , sau se ajunga la judecatorie/ instanta.Cum ar trb sa continui , se poate rezolva cu un fel de asociatie ?
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
Tudor Mihai, utilizator
Nu se înțelege pt ce anume sa ,,ajungeți în instanta",,pt o eventuala ieșire din indiviziune cu ceilalți coproprietar sau.la ce anume va gândiți?O.asociatie ong poate fi o soluție dar este posibil ca la judecătorie sa va ceara acordul celorlalți coproprietar pt a avea sediul social in imobilul respectiv.Si înființarea asociației tot pe la instanta ajunge dacă la asta va refereati..
Multumesc de raspuns , exista vreo posibilitate ,sa pot imi pot face "clubul" fara sa trebuiasca sa iau legatura cu ceilalti coproprietari , considerand ca nu au contribuit deloc la plati dealungul anilor.
Faptul ca nu au.platit va da posibilitatea sa le solicitați sumele respective pt ultimii 3 ani în instanta,dar asta nu înseamnă că își pierd drepturile dvs câștigați ceva suplimentar la un eventual partaj etc.Teoretic cunoscându-l se doar cota dvs indiviza,ideala abstracta nu aveți cum sa faceți legal un comodat doar dvs și asociatia pt ca nu.puteti închiria camera x sau sa o dați cu titlul gratuit..Mergeți la un av discutați ,exista și șansa ca instanta sa analizeze mai superficial actele etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune itoma itoma Unul dintre soti, coproprietar al unui apartament, a decedat. In timp s-au acumulat restante la plata cotelor de intretinere care depasesc 20.000 lei, sotul ... (vezi toată discuția)
Coproprietari apartament - iesire din indiviziune Jurist TM Jurist TM Buna seara! Am urmatoarea speta: doi frati coproprietari ai apartamentului mostenit de la parinti. Unul vrea sa vanda, celalalt nu. Cel care se opune vanzarii ... (vezi toată discuția)
Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)