avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bani mei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bani mei

ce trebuie facut sa pot recupera bani , nu multi dar sant ai mei
firma ma amana tot mereu plus ca nu e inregila cu actele nu am semnat niciodata un fluturas ,am cerut sa ma dea in preaviz ,ptr ca iei vroiau sa semnez demisia ,dar nu merge asa le-am zis si am completat o cerere de dat in preaviz de 15 zile am facut bine ,nu ,, dar bani nui vad deloc ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: UN Owen , utilizator 14:10, 3 Februarie 2010
Este foarte bine ca nu ati semnta o demisie (care n va da dreptul nici la somaj), iar banii ce vi se cuvin ca salariu (banuiesc), ii puteti recupera in ultima instanta, chiar in...instanta:D. Faceti mai intai o cerere scrisa catre conducerea firmei, apoi o plangere la ITM, patsrati toate dovezile trimiterilor si toate raspunsurile primite si apoi, utilizindu-le ca probe, actionati firma in instanta, cerind dobanzi, despagubiri si plata cheltuielilor de judecata.
Cam acestia sunt, in mare, pasii.
Consultati un avocat specializat din localitatea dvs.
Succes!
Nu inteleg pe ce articol din Codul Muncii ati intemeiat "cererea de dat in preaviz". Presupun ca este cazul de demisie (art. 79), avand in vedere ca ati trecut termenul de preaviz de 15 zile (neaparat calendaristice). In cazul in care angajatorul nu indeplineste obligatia pe care o are fata de dumneavoastra de a va remunera pentru intreaga perioada lucrata, aveti dreptul sa depuneti o plangere pe raza tribunalului de domiciliu. Nu veti fi nevoit sa platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz gaby2005 gaby2005 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea... pe data de 31.05.2010 am depus cerere de demisie fara preaviz.... tin sa mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna numai dupa 6 luni lucrate?? ceucaioanacosmina ceucaioanacosmina Buna ziua, as vrea sa ma lamuresc si eu in legatura cu problema mea... Lucrez la o firma din februarie 2011 si acum (iunie) mi-am dat demisia conform art 79 ... (vezi toată discuția)