avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... buna ziua stiu ca o lege prevaleaza in fata oricaror ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

buna ziua stiu ca o lege prevaleaza in fata oricaror H.G., Ordonante ...

buna ziua
stiu ca o lege prevaleaza in fata oricaror H.G., Ordonante sau Ordin intern emis de o Institutie de Stat.( respectiv prevederile dintr-o lege nu pot fi anulate de asemenea acte) Va rog sa fiu informata daca asa este
multumesc
buna ziua, Nici un act normativ , inferior legii in ordine ierarhica NU poate modifica sau anula prevederile dintr-o lege !!!
si specific ca din raspunsul primit de la casa de pensii Bucurest si de la CCPP mi s-a comunicat ca NUMAI 15% din beneficiarii legilor speciale(cum este cazul meu) vor putea avea acest bilet gratuit de tratament!!! Deci , cf. deciziilor acestor doua Institutii se limiteaza , adica vor fi "beneficiari " REFUZATI !!!! repet legea trebuie respectata intocmai si NU modificata sau restrictionata dupa niste acte normative inferioare ierarhic legii!!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca nu ati citit raspunsurile mele. Va recomand sa le cititi.
buna ziua, doresc sa va comunic ca de la refuzul din partea casei de pensii bucuresti si prin Ordin al CNPP, de restrictionare, prin emiterea a celor doua acte normative ce incalca legea, i-am chemat in judecata (prin forte proprii, doar informandu-ma despre legi) si la doua saptamani de la depunerea chemarii in judecata a celor doua parate, in tribunal , mi-au dat biletul de tratament in statiune gratuit, dar nu voi renunta la proces pentru ca vreau ca toti ca mine sa beneficieze si am solicitat anularea actelor normative ilegale!!! Uneori si frica de justitie ii face(pe functionarii publici) sa respecte LEGEA!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ne puteti da numarul de dosar? Suntem curiosi sa vedem pe portal solutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua doresc , va rog, sa fiu informata daca printr-o h.g. ... carmenstefania carmenstefania buna ziua Doresc , va rog, sa fiu informata daca printr-o H.G. mi se pot limita drepturile prevazute in D.L.118/1990 si anume anula dreptul de a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Urmasii d-l 118/1990 si lg 189/2000 sunt scutite de impozit selicutza selicutza Urmasii Decretului - Lege nr. 118/1990 si Legii nr. 189/2000 sunt scutiti de la plata imozitului pe cladiri si teren. Ma refer la sotii/sotiile beneficiarilor ... (vezi toată discuția)
Asistenta medicala si medicamente gratuit-beneficiar al d.l.118/1990 si l. 189/2000 (pers. persecutate din motive politice molanca molanca Nelamurire: Va rog frumos sa-mi spuneti unde ar trebui sa ne adresam pt. ca tatal meu, beneficiar al D.L 118/1990, L. 189/2000 sa beneficieze conform art.5 ... (vezi toată discuția)