avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reiau întrebarea. Este obligatoriu să se dea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reiau întrebarea. Este obligatoriu să se dea răspuns la o ...

Reiau întrebarea.
Este obligatoriu să se dea răspuns la o întâmpinare ?
În cazul prezentat de mine nu a mai fost comunicată întâmpinarea pentru a i se da răspuns.Sau schimbat procedurile ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:23, 2 Aprilie 2024
Paratul are obligația de a depune întâmpinare, sub sancțiunea prevăzută de lege, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată.

Potrivit art. 201 alin.2 Cod procedură civilă, reclamantul poate depune răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicarea întâmpinării.

Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe și de a invoca excepții, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
S-a fixat termen de judecata in data de 22/03, pentru 13/05, fara sa se comunice reclamantului intampinarea pentru a formula un raspuns.Este obligatorie comunicarea intampinarii reclamantului in vederea formularii unui raspuns ??
Da, este obligatorie comunicarea întâmpinării reclamantului.

NCPC
Articolul 201
Fixarea primului termen de judecată

(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care poate depune răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoștință de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2024
Cristina_Ana, utilizator
S- depus intampinarea ? Ati verificat?
Acum totul este in regula.
Eu stiam ca termenul de judecata se fixeaza dupa depunerea raspunsului la intampinare.
A venit si intampinarea dupa 10 zile de cand s-a fixat termenul de judecata.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen in instanta Mysti Mysti Buna ziua, sunt reclamanta intr-un proces de succesiune in instanța; deși toate părțile implicate sunt de acord iar pârâții au trimis cerere de ... (vezi toată discuția)
Termen fixat fara comunicarea intampinarii paratului- cum procedez? vrica vrica Ieri am vazut pe site ca unui dosar in pretentii depus in Octombrie s-a stabilit termen in Ianuarie dar pina acum nu am primit Intampinarea daca a fost depusa ... (vezi toată discuția)
Mi s-a cerut să depun răspuns la întâmpinare cu zece zile înainte de prima înfățișare dar l-am depus doar cu două-trei zile înainte. se poate să îmi fie refuzate probele propuse? N Sireteanu N Sireteanu Buna. Daca intr-un proces mi s-a cerut sa depun Raspuns la intampinare cu zece zile inainte de prima infatisare si acesta a fost depus doar cu doua-trei zile ... (vezi toată discuția)