avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate inchiriere auto si cheltuieli auto
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate inchiriere auto si cheltuieli auto

firma mea doreste sa inchirieze autoturismele personale ale celor doi directori pentru deplasare de la serviciu pana acasa + alte deplasari in interes de serviciu.

In acest sens firma va face un contract de inchiriere cu fiecare din cei doi directori.

Intrebarea ar fi: Pretul inchirierii celor doua autoturisme este deductibil?

De asemenea, inteleg din Cod fiscal ca:
- cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii ale celor doua vehicule se vor deduce integral (fiind utilizate de persoane cu functii de conducere)
- cheltuielile cu combustibilul se vor deduce doar pentru combustibilul utilizat pentru deplasarea de la serviciu acasa (si viceversa)

Asa este?

Si ar mai fi intrebarea: cam cat se poate pune pretul inchirierii autoturismului, ca sa nu fie exagerat, dar nici prea mic?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:54, 3 Februarie 2010
Codul Fiscal
Art. 21 alin. 4: Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) în perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Decont combustibil pfa ady09 ady09 in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)