am lucrat la o firma 2 ani de zile.firma are sediul in Bucuresti dar eu am lucrat la Constanta intr-un punct de lucru.in luna octombrie mi-am incetat colaborarea cu ei si nici pana in ziua de astazi nu mi-au trimis cartea de munca.cand ii sun imi spun ca mi-o trimit sau gasesc tot felul de motive.ce pot face in cazul acesta?va multumesc
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
nu stiu daca este la itm sau la sediul firmei.asa cum le-am dat-o la Constanta este normal sa mi-o trimita tot aici de ce trebuie sa fac eu un drum pana la Bucuresti.Daca sediul firmei este in Bucuresti pot face sesizarea la ITM Constanta?firma la care am lucrat are renume.
Cei de la ITM Constanta nu va pot ajuta. Puteti insa sa trimiteti o sesizare prin posta la ITM Bucuresti cu confirmare de primire si sa le solicitati opinia pentru rezolvarea acestei probleme. Tot ei va pot spune daca cartea dumneavotra de munca este la angajator sau la ei.