avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neinregistrarea Registrului Jurnal de incasari si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neinregistrarea Registrului Jurnal de incasari si plati la Finante

Ce se poate intampla daca un Registru Jurnal de incasari si plati nu a fost inregistrat la Finante, cum ar trebui procedat pentru evitarea platii amenzii si care ar fi valoarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: itdreamer , utilizator 19:08, 10 Februarie 2012
salut!
te rog sa imi spui si mie ce amenda ai primit pt ca nu declarasei registrul de 3 ani.
Aceeasi problema o am si eu, eu am deschis un PFA prin 2009 si acum vreu sa-l inchid, iar astia de la fisc mi-au cerut si registrele, iar eu nu am absolut niciun registru.. si sunt cam disperat, oare ce as putea sa fac si la ce sa ma astept?
Merci!
Conform Cod Fiscal - Norme Metodologice, Art 152:
62.
(1) Persoanele care aplică regimul special de scutire, conform art. 152 din Codul fiscal, au obligația să țină evidența livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum și evidența bunurilor și a serviciilor taxabile achiziționate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări.

Ce nu stiu este daca jurnalul de cumparari trebuie inregistrat/snuruit/stampilat la ANAF?

ste1309 a scris:

salut!
te rog sa imi spui si mie ce amenda ai primit pt ca nu declarasei registrul de 3 ani.
Aceeasi problema o am si eu, eu am deschis un PFA prin 2009 si acum vreu sa-l inchid, iar astia de la fisc mi-au cerut si registrele, iar eu nu am absolut niciun registru.. si sunt cam disperat, oare ce as putea sa fac si la ce sa ma astept?
Merci!

Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
alexberi, utilizator
Am un coleg PFA care si-a snuruit singur RIP, nu l-a inregistrat la finante, a avut tot asa control la 4 ani, iar inspectorul n-a spus nimic. Deci ?
Sa intelegem ca n-a vazut ? Este posibil ?
Si in continuare completeaza in acelasi registru...
Am un coleg PFA care si-a snuruit singur RIP, nu l-a inregistrat la finante, a avut tot asa control la 4 ani, iar inspectorul n-a spus nimic. Deci ?
Sa intelegem ca n-a vazut ? Este posibil ?
Si in continuare completeaza in acelasi registru...

Mai am o intrebare: daca trec 5 ani de cand ai inceput activitatea si respectiv de cand trebuia snuruit la finante acest RIP se poate spune ca amenda s-a prescris ?

Buna ziua, doresc sa stiu si eu, daca sunt obligat sa am registru de incasari si plati, daca:
am o interprindere individuala la norma de venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal de incasari si plati mihaelatanasactb mihaelatanasactb Registrul de incasari si plati este obligatoriu de completat de mana sau poate fi generat cu un program de ctb in partida simpla,iar pe cel cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)