avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu neefectuat

In cazul in care mi-sa desfacut contractul de munca datorita desfintarii postului si am mai avut zile de concediu neefectuat cum vor fii ele calculate la plata?
In cazul in care in 3 ani am avut de luat de ex. 60 de zile si am efectuat doar 30 restul de 30 se iau in considerare, sau doar zilele de concediu aferent anului in curs se vor calcula?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:59, 3 Februarie 2010
in cazul concedieri dvs. angajatorul trebuie sa va plateasca toate zilele de c.o. neefectuate inclusiv pentru intreg anul 2010.
Angajatorul avea obligatia sa va acorde concediul de odihna in fiecare an calendaristic . La incetarea contractului de munca se compenseaza in bani zilele de concediu ramase neefectuate . Pentru 2010 vi se compenseaza doar pentru perioada lucrata (ianuarie 2010).
in cazul concedieri in baza art. 65 angajatorul plateste toata indemnizatia pentru toate zilele de c.o. neefectuate in 2010... pentru ca in caz contrar se poate considera ca ii retine banii!!!
ce s-ar intampla daca salariatul a luat c.o. tot in luna ianuarie ???
Daca lua tot concediul in luna ianuarie , angajatul trebuia sa restituie suma necuvenita . Conform Codului muncii concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat .
bineinteles :D
asta nu se numeste imputatie or daca angajatorul a avut initiativa concedieri... ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea drepturilor unui salariat in urma unei hotarari judecatoresti anicosma anicosma Unui salariat i se desface contractul individual de munca in luna decembrie 2010. In urma unor procese judecatoresti dupa 1 an-in decembrie 2011 salariatul ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu pentru perioada de preaviz andreiszabou andreiszabou As dori sa stiu daca pentru perioada de preaviz se calculeaza zile de cocediu? sunt in preaviz pana in data de 5.02 , si am 3 zile de concediu ramase de anul ... (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)