avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, sotul meu are o matusa (tata lui a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, sotul meu are o matusa (tata lui a fost frate cu sotul ...

Buna ziua,sotul meu are o matusa(tata lui a fost frate cu sotul ei-ambii decedati) care are 87 ani. Dupa moartea sotului,acu-s vreo 20 ani,ea a facut succesiunea si toate rudele din partea lui au renuntat la mostenire in favoarea ei.In urma cu vreo zece ani ne-a propus mie si sotului meu sa o ingrijim impreuna cu alta familie si sa-i dam fiecare cate 1000 lei pe luna si dupa moartea ei sa impartim casa care acum valoreaza vreo 40000 e.Noi nu ne-am permis sa platim aceasta suma lunar si nici nu ne trebuie casa asa ca a ramas totul in ''coada de peste''.Sotul meu o ajuta cu ce il solicita:cumparaturi,medic,plati facturi etc.Intrebare: daca ''pleaca''cine o mosteneste avand in vedere ca are un verisor in Ungaria? Ar trebui sa-i cerem nr. de tel al acestuia sa-l putem anunta? ca ea nu discuta despre asta iar noua nu ne vine sa o intrebam" ce facem cand mori?" Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 08:40, 12 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varul,daca nu e f îndepărtat, mosteneste.
Poate ar trebui sa o intrebati poate va lasa un testament. Poate nu vrea sa o moștenească acela.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zisa "mătușă" nu este rudă cu soțul dvs. Rudă i-a fost unchiul (fratele tatălui). Dar soția unchiului nu îi este rudă (ei sunt afini, nu rude).
Fără un testament, soțul dvs. nu o moștenește pe zisa "mătusa" /soția unchiului, pentru că ei nu sunt rude. Soțul dvs. poate fi moștenitor testamentar (legatar) dar nu moștenitor legal.
Iar acel verișor o va moșteni, legal, doar dacă ei sunt cu adevărat veri și mai sunt și veri primari, pe deasupra. Altfel, moștenește comuna, orașul...(sau ce o fi pe acolo).
Chiar ar trebui să discutați.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
romascanu, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti contract de intretinere in schimbul imobilului sau... considerati ca faceti tot ce faceti pentru ea asa ca un lucru bun fara sa asteptati nimic in schimb... pentru ca daca nu faceti nici un act, veti ramane doar cu efortul depus, cu stres, cu bani cheltuiti si... nici un "multumesc" de la altii...
Vorbesc din experienta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat. sunt casatorita,sotul ... Madi1989 Madi1989 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt casatorita,sotul are o sora,din motive personale eu nu as vrea ca in cazul in care nu voi avea copil,sa nu ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)