avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate schimba locul postul in care lucrezi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate schimba locul postul in care lucrezi fără ...

Angajatorul poate schimba locul postul in care lucrezi fără acordul tau ?? Sau în ce condiții ți se poate schimba locul și programul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 11 Aprilie 2024
1. Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor. Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de legislatia muncii.

2. Potrivit art.48 C.mun., angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Daca se schimba locul de munca, lucratorul trebuie examinat medical de catre medicul specialist de medicina muncii pentru a se emite fisa de aptitudine a lucratorului conform riscurilor profesionale existente la noul loc de munca.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare mentioeaza:
-art. 15 Examenul medical la angajarea în muncă se efectuează pentru:
a) lucrătorii care urmează a fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată;
b) lucrătorii care îşi schimbă locul de muncă sau sunt detaşaţi în alte locuri de muncă ori alte activităţi;
c) lucrătorii care îşi schimbă meseria.
Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator si prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului. Astfel, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru paperjam paperjam Buna seara! As dori sa știu dacă angajatorul poate sa îmi reducă programul de lucru. Eu lucrez 8 ore pe zi și am anunțat de curând că sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare program de lucru 16:00-01:00 cu 09:00-18:00 Ionela462 Ionela462 Buna ziua, As avea urmatoarea situatie: 1. firma X functioneaza ca SRL 2. unele echipe lucreaza de dimineata si unele seara 3. m-am angajat pe program de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca si a programului de munca Einsteinrom Einsteinrom Sunt angajat in reteaua sanitara de stat, in compartimentul Bloc Operator (mentiune regasita si pe fisa postului), pe functia de asistent medical principal. ... (vezi toată discuția)