avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortez

Ma vad obligat sa divortez de sotia mea, nu vedem alta solutie.
Inainte de a o cunoaste, a beneficiat de o casa nationalizata ( legea 112/1995 )pe care a platit-o in rate timp de mai multi ani, reinoind contractul in fiecare an, zice, anul acesta cand sa reinoiasca contractul era cu actele de identitate schimbate. Ca sa poata beneficia in continuare de acel contract trebuia sa ma includa si pe mine in contract, ceea ce nu este posibil deoarece eu ,,am avut si am instrainat un imobil dupa 1990" intr-o casatorie anterioara, ceea ce este contrar conditiilor impuse de lege. Ca sa nu o incurc am fost sfatuiti sa divortam iar sotia, cu actele pe acelasi nume cu cele din contract, poate plati in continuare.
Pe 8 feb. 2010 avem prima infatisare la tribunal pentru desfacerea casatoriei.

Ce alta solutie am avea ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:05, 3 Februarie 2010
tzeapa ,casa era un bun al sotie inainte de casatorie .reaua vointza a celor care v-au sfatuit sa divirtati este vadita.casa poate fi a sotiei m-ai departe atita timp cit faceti un act notarial in care specificati ca nu aveti nici o pretentie.
Cine a solicitat includerea dvs. in acel contract? Si ce contract incheie sotia dvs. anual?
Legal contractul de vanzare-cumparare cu plata in rate, se incheie o singura data.
Ceva nu mi se pare in regula...
Bunul imobil este bun propriu al sotiei iar dvs. ati putea avea, eventual, un drept de creanta daca veti dovedi (in cazul unui partaj) ca ati contribuit in timpul casatoriei la plata ratelor.
Restul...din ce spuneti dvs. pare a fi nu rea-vointa ci nestiinta...

P.S.Poate ar fi cazul sa mergeti cu un avocat la societatea care incheie contractul pentru informatii reale...si mai nou contractele de vanzare-cumparare imobile se incheie/autentifica la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Sincer cred ca esunteti intr-o mare eroare...Imobilul este al sotiei inainte decastorie...poate la ratele platite in timpul cas. sa aveti un drept de creanta...ce acte se schimbe?de ce sa divortati?:-/...sunteti sigur ca cine v-a sfatuit nu a facut o gluma proasta?
Consultati macar un avocat sa stiti cum stati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului Raz2k Raz2k Doresc sa ma casatoresc, iar parintii mei mi-au oferit jumatate din suma de bani necesara achizitionarii unui apartament, urmand sa fac credit ipotecar doar pe ... (vezi toată discuția)