avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajatorul refuza sa dea cartea de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajatorul refuza sa dea cartea de munca

Buna ziua

Va rog daca se poate sa ma lamuriti cu o problema.
Angajatorul refuza sa imi dea o copie dupa cartea de munca ,am scadere de salariu si nu am primit nici un contract aditional .
Nu stiu daca imi plateste darile catre stat . Am cerut o adeverinta pt medicul de familie si acea am primito .
Daca se poate sa imi spuneti cui sa ma adresez , sa verific daca este totul in regula , daca intradevar e cartea de munca completata.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:27, 4 Februarie 2010
Sesizati in scris ITM. Cartea de munca este documentul dvoastra personal si angajatorul are obligatia sa vi-l prezinte sau sa va elibereze copie la solicitarea dvostra.
Ati semnat statul de plata din care ati vazut ca aveti salariul micsorat ? daca nu ati semnat nici un act aditional si angajatorul va micsorat salariul este un lucru ilagal.
1. aflati datele societatii si mergeti la itm sa aflati numele inspectorului care se acupa de societate
2 faceti o cerere de imprumt pt cartea de munca
3. daca nu obtineti cartea de munca, adresati-va cu o sesizare la inspectia muncii.
Cerere scrisa catre angajator, invocati art.40 alin.2 din codul muncii , coroborat cu art.7 din HG nr.161/2006 - pentru ca veti avea nevoe cu siguranta si de copii care sa va ateste vechmea, etc. Daca nu reusiti, faceti sesizare la ITM si actionati angajatorul in judecata.

HG nr.161/2006:
Art. 7. -
(3) La solicitarea scrisă a salariatului, angajatorul este obligat să îi elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente în dosarul personal, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul completarii adeverintei de salariat Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Are dreptul angajatorul sa refuze completarea adeverintei de salariat pentru obtinerea unui credit bancar? Angajatorul a fost asigurat ca acel credit nu ii ... (vezi toată discuția)
Buna seara theofilius theofilius la data de 01.10.2012 mi am dat demisia din functia de hidrolog la firma la care am lucrat pe motivul ca nu mi am luat salariul timp de 5 luni. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cartea de munca GABITZA2011 GABITZA2011 Buna seara, Sunt medic (vechime 31 de ani) si lucreaz la o firma particulara. Am solicitat, in mai multe randuri (incepand cu iulie 2010), copie dupa cartea ... (vezi toată discuția)