avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuim intr-un duplex, 8 familii 4in unul 4 in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuim intr-un duplex, 8 familii 4in unul 4 in celalalt, nu neam ...

Locuim intr-un duplex 8familii 4in unul 4in celalalt,nu neam facut asociatie de proprietari pt ca neam inteles bine pana cand un vecin si-a cumparat o masina electrica si si-a montat o statie de incarcare pe peretele duplexului mentionez ca duplexul este din lemn,iar curentul si la tras din tabloul comun care era sa aprinda tot duplexul pt ca masina consuma foarte mult curent Vecinul nu nea anuntat de intentia lui de a monta statia de incarcare, neam trezit cu cablurile trase de-a lungul duplexului si cu riscul de a lua foc.Putem sa dam jos cablurile de pe cladire?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2024
Bokor Sandor, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:15, 19 Aprilie 2024
Și care e întrebarea?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa le dati jos, fatada e proprietate comuna si trebuie un acord dat, pentru instalare, pentru acest lucru, conform codului civil.

CAPITOLUL IV
Proprietatea comună

SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 650

Atribuirea în folosinţă exclusivă a părţilor comune

(1) Părţile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosinţă exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari.
(2) Decizia de atribuire în folosinţă exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor şi al cotelor-părţi. În clădirile unde sunt constituite asociaţii de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeaşi majoritate.

Detalii: [ link extern ]

Sau, pentru ca aveti asociatie de proprietari :
Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]


Bokor Sandor a scris:

Putem sa dam jos cablurile de pe cladire?

Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat ... Gâscă-Eremia Stoica Gâscă-Eremia Stoica Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat un banner publicitar de mari dimensiuni. Era nevoie dre acordul proprietarilor? (vezi toată discuția)
Uscator de bloc. bună ziua, locuim într-un bloc care are la et 4, chiar perete ... Abigail D Abigail D Bună ziua, Locuim într-un bloc care are la et 4, chiar perete în perete cu apartamentul nostru, uscător de rufe. Foștii proprietari au folosit uscatorul ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului. daca cladirea in care am apartamentul (cumparat de la persoane ... DidonaDijmarescu DidonaDijmarescu Daca cladirea in care am apartamentul (cumparat de la persoane fizice) la mansarda sub acoperis, acoperis care a mai fost modificat in prealabil de vecinul de ... (vezi toată discuția)