avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949?

Buna ziua;
Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA.
Am alt certificat fiscal si un Certificat de Primarie, datate in 1948 din care reiese ca stabunul meu avea 30 ha.

Care act este luat in considerare? Suprafaţa deţinută in 1941 sau suparafaţa deţinută în 1948 ?

Stiu din lege ca suprafaţa se completeaza in favoarea solicitantului. (In plus se stie, ca in acei ani, pt a evita impozitele, adesea nu se declarau toate suprafetele)
Cel mai recent răspuns: CENTRUL MEDICAL PRAIN SRL , Alte profesii 00:07, 9 Februarie 2010
Multumesc pt.raspuns!Un frate al mamei mele (DIN 5 FRATI)a preluat,cu sprijinul primariei locale,ILEGAL, cca 7 000 mp,din terenul mostenit de drept de totii fratii,care nu au fost chemati de comisia locala din primarie pentru succesiune sau sa APARA impreuna pe un titlu comun.Ulterior,total intamplator,a aparut ,un alt TP, comun cu toti fratii ,dar pt.o alta suprafata de teren,MAI MICA provenit tot din aceeasi mostenire a parintilor mamei.Si de aceasta data,fratele mamei nu doreste nici pt.aceasta suprafata o impartire corecta a dreptului fiecarui mostenitor(sa se prezinte la notar pt.succesiunea respectiva),el dorind in continuare sa detina cat mai mult teren si de pe acest ultim titlu.De fapt,descoperirea acestui ultim titlu s-a facut cand acest frate al mamei mele,deja instrainase o parte si de pe acst TP unui cetatean ,numai pe baza de adeverita sa de proprietar asupra terenului respectiv,actul de vanzare-cumparare devenind valabil ULTERIOR pe baza TP,cand acesta va fi eliberat.Ulterior primarul s-a schimbat iar noul primar nu a mai emis TP,NUMAI PE NUMELE ACESTUI FRATE,ci pe numele tuturor mostenitorilor.Fiind nevoie ca acesti mostenitori sa ne dam acordul pt.actul de vanzare cumparare a acelei parti deja vandute prin adeverita de propritar-s-a descoperit acest TP,si ceilati frati-mostenittorii lor ne opunem la aceasta instrainare..Terenul acesta deja figureaza tracut in registru agricol al noului cumparator si ni s-a spus de la primarie ca numai prin actiune judecatoresca putem anula actul de vanzare cumparare si sa-l recapatam.INTREBARE!Dupa toate aceste ilegalitati comise de primarie(DEJA EXISTA TP. PE O PARTE DE TEREN ,NUMAI PE NUMELE UNUIA SINGUR dintre mostenitori)),desi se stia ca sunt mai multi frati mostenitori iar MAMA mea deja depusese in 1990 cerere de redobandire a partii legale cuvenite din mostenirea de teren de la parintii sai-noi ,mostenitorii mamei(2 surori),mai avem sansa sa recuperam-obtinem si la aceasta data TP.PE SUPRAFATA DE TEREN MOSTENITA si cum?De fapt,acest ultim titlu cuprinde 90% terenul deja detinut de mama mea inainte de colectivizare iar eu,nascuta in 1952,deja stiu locurile de amplasare al acestor terenuri,terenuri libere si acum dar folosite de acest frate. al mamei.Totul pare greu de inteles-poate si pt.DVS.,DAR FRATELE MAMEI ,LOCALNIC,A AVUT TIMP SI METODE sa obtina cat de mult -sau aproape totul,din mostenirea parintilor lor.Numai ca baiatul meu ma intreaba acum= de ce mie,bunicul,nu mi-a lasat nimic?Multumesc!Cu stima,ELENA LATCAN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept, mostenire olghi olghi buna ziua va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: bunicul meu la lista de recesamant din anul 1941stapanea 2500mp curte si teren ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate paula21 paula21 buna ziua ,ma numesc paula si as dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema,mama mea a scos ieri de la primaria comunei vidra un act de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate camia_bobo camia_bobo tatal meu a mostenit de la tatal sau o suprafata de 36ari printr/un act intocmit la judecatoria Botosani in 1933. tata a decedat in 1984.in 1991 mama scoate de ... (vezi toată discuția)