avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Sunt cadru MAI (jandarmerie) și în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Sunt cadru MAI (jandarmerie) și în cursul anului ...

Bună ziua! Sunt cadru MAI (jandarmerie) și în cursul anului trecut am întocmit documentele pentru constatarea mai multor infracțiuni flagrante, aproximativ 40…majoritatea pentru droguri dar și pentru furturi. În data de 17.04.2024 am primit in poștă, la adresa unde locuiesc, o înștiințare din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara cu privire la documentele dintr-un dosar ce datează de anul trecut. Menționez ca și în urmă cu doi ani, am primit tot pe adresa de domiciliu, de la același Parchet, mai multe documente prin care mi se aducea la cunoștință faptul ca s-a finalizat cercetarea în cazul altui individ pe care l-am prins la furat și a fost trimis în judecată. Ce poate fi acum? Se pare ca în ambele cazuri am fost folosit ca martor în dosare din partea celor de la poliție! Mulțumesc!!!
Bună dimineața! Având în vedere unitatea emitentă ( Parchet de pe lângă Judecătorie) probabil este vorba de un dosar de furt. La droguri este competent Tribunalul. Luați plicul sau citația și vedeți despre ce este vorba. Dacă ar fi fost o plângere împotriva dumneavoastră, documentele veneau de la Parchetul Militar.
Conform disp cod procedura penala, pot fi audiate în calitate de martor și persoanele care au întocmit procese-verbale în temeiul art. 61 și 62. Dvs va incadrati la art 61 c proc pen.

Articolul 61 Actele încheiate de unele organe de constatare (1) Ori de câte ori există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, sunt obligate să întocmească un proces-verbal despre împrejurările constatate:
a) organele inspecțiilor de stat, ale altor organe de stat, precum și ale autorităților publice, instituțiilor publice sau ale altor persoane juridice de drept public, pentru infracțiunile care constituie încălcări ale dispozițiilor și obligațiilor a căror respectare o controlează, potrivit legii;
b) organele de control și cele de conducere ale autorităților administrației publice, ale altor autorități publice, instituții publice sau ale altor persoane juridice de drept public, pentru infracțiunile săvârșite în legătură cu serviciul de către cei aflați în subordinea ori sub controlul lor;
c) organele de ordine publică și siguranță națională, pentru infracțiunile constatate în timpul exercitării atribuțiilor prevăzute de lege.

Si inca o mentiune, nu este neaparat intemeiata aprecierea cum ca ati fi fost folosit ca martor în dosare din partea celor de la poliție! Pur si simplu, in anumite situatii se pot audia in calitate de martori, organele constatatoare mentionate mai sus.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 337 din ncp-sustragere de la recoltare probe biologice aurelpesa aurelpesa - am un dosar in care inculpatul a fost trimis in judecata pt sustragere de la recoltarea de probe biologice. Constatarea a fost facuta de jandarmi si politia ... (vezi toată discuția)
Pot solicita scris parchetului ^^ fotocopierea xerox ^^ a unui dosar penal care a fost clasat ? soparla62 soparla62 Buna ziua indresnesc in a solicita un raspuns la acest subiect- Sunt parte vatamata intr-un dosar clasat Pot solicita prin cerere scrisa parchetului de pe ... (vezi toată discuția)
Proces verbal emis conform legii nr. 61/1991 xuser xuser Am 2 intrebari referitoare la PV: 1. Daca pentru o fapta flagranta, sau daca in urma unor apeluri la 112, apare si politia si jandarmii, cine va intocmi ... (vezi toată discuția)