avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună seara, Vin și eu cu un subiect mai complex. Am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună seara, Vin și eu cu un subiect mai complex. Am un băiat ...

Bună seara,

Vin și eu cu un subiect mai complex. Am un băiat în vârstă de 24 ani, muncește.. de câteva luni vorbește cu o fata pe internet (asa cred) care nu s au văzut niciodată fizic, nici pe video măcar.. doar mesaje. După ceva timp fata respectiva a început sa se plângă de niște probleme de sănătate și bineînțeles băiatul meu atasandu-se de ea, a ajutat-o cu o suma de bani. Acea suma de bani a fost din împrumuturi de la bănci online (ifn uri) și acum are probleme el. Am citit toată conversația lui cu ea, am nr ei, adevărul este ca nu l-a obligat sa facă împrumuturi, nu i-a cerut împrumut, nimic..totul a venit din partea băiatului meu, însă ea l-a învățat ce și cum sa facă și la ce firme, l-a încurajat.

Vreau sa va întreb sincer: ați mai trecut prin situație de genul ? Dacă acea fata defapt este un cont fals de băiat care a încercat doar sa îl păcălească pe băiatul meu și sa ceara bani ? Am pana și tranzacțiile de la banca cum i-a trimis pe contul ei/lui bancar sumele de bani.

Dacă ma duc la politie cu pozele cu conversația lor, oare am șanse sa se facă o ancheta și sa se afle dacă e cont fals sau nu ? Sunt dovezile destul de plauzibile (doar o conversație pe wapp) cât sa verifice contul bancar al cui e s.a.m.d sa se demonstreze daca e cont fals sau real și se poate pedepsi cumva ?

Mulțumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate face plangere pt inselaciune, macar se investighează și poate persoana în cauza se oprește, nu aveti însă garanții sa isi recuperează banii.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele relatate reprezinta scenariul clasic pentru inselatorie pe net. Invatati baiatul care este adult sa faca orice, dar pe viitor sa nu mai dea bani nimanui indiferent de problemele invocate. Cine are probleme poate face singur imprumut. Va doresc succes in acest demers.
De ce este greu tare sa se rezolve ceva ? Am toata conversatia lor de pe whatsapp de cateva luni pana recent, am contul bancar unde fiul meu i-a virat banii de mai multe ori persoanei respective, am nr de telefon.. nu se va rezolva nimic adica astea nu sunt dovezi ?

Doar acel cont bancar daca se duce politia la banca vede pe ce nume e si cred ca e indeajuns..

Ce e drept niciodata nu a fost obligat sau amenintat sa faca aceste imprumuturi.. pur si simplu persoana respectiva a prezentat o poveste ca are nevoie de medicamente etc iar baiatul meu s-a oferit si a si precizat in mai multe randuri ca toti banii sunt cadou, din inima lui.. poate asta ar fi problema..

Dar nu se poate demonstra ca persoana respectiva defapt este un baiat/barbat pe un cont fals cu nume de fata ?

Radutz a scris:

Greu tare sa se rezolve ceva. Sper doar ca acelui copilas de 24 de ani sa-i vina - in cele din urma - mintea la cap. Ca sa mai daruiasca niciodata bani teparilor de pe net.

Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
unsimpluom80, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand indiferent ce plingeri faceti(cu care nu veti rezolva nimic-parerea mea) sa va achitati toate datoriile, sa il ajutati sa iese din aceasta situatie si sa treaca peste aceasta lectie amara .Din pacate in viata indiferent de varsta mai facem prostioare.
Cu stima si respect,

De ce lumea aici spune ca nu se va rezolva nimic ? Sunt atatea cazuri pe internet de inselaciune cu conturi false pe internet si au fost prinsi.. intr-adevar era vorba despre o suma mai mare fata de a mea, insa de ce aici in situatia mea nu s-ar rezolva nimic ?

Sa nu intelegeti gresit, nu intreb in sens rau, doar doresc sa stiu mai multe informatii despre cum sta treaba in acest caz.

lilivasiliu a scris:

Va recomand indiferent ce plingeri faceti(cu care nu veti rezolva nimic-parerea mea) sa va achitati toate datoriile, sa il ajutati sa iese din aceasta situatie si sa treaca peste aceasta lectie amara .Din pacate in viata indiferent de varsta mai facem prostioare.

Alte discuții în legătură

Buna seara, inselaciune + uz fals ? am si eu o intrebare la dvs ... oldschool oldschool Buna seara, inselaciune + uz fals ? Am si eu o intrebare la dvs daca stiti ce se va intampla pe viitor, va rog frumos. Baiatul meu in varsta de 28 ani care ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de inselacuine StefanNastase StefanNastase Va salut! Am si eu o problema destul de mare, in urma cu cateva zile am trimis un telefon ASUS Zenfone 2 la Constanta, trimis prin Cargus cu verificare la ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune la shopping on line de pe fb wtiani wtiani Buna ziua! Ma confrunt cu o problema: am comandat 2 rochite de pe o pagina facebook, le-am primit, am platit transportul si livrarea 320lei. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)