avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca stau in chirie, am dreptul sa primesc oaspeti? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca stau in chirie, am dreptul sa primesc oaspeti? precizez ...

Daca stau in chirie, am dreptul sa primesc oaspeti? precizez ca suntem 2 fete trecute pe contract, administratora blocului ne-a spus ca avem voie sa primim oaspeti dar nu sa ramana peste noapte. Va rog sa mi dati si o lege/reglemetare daca se poate pentru a imi raspunde la intrebare
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:23, 25 Aprilie 2024
Nu exista o astfel de prevedere, legata de 1 noapte, ci doar aceea trecuta in legea 196/2018 ca persoanele care locuiesc (dorm peste noapte) cel putin 15 zile intr-o luna, trebuie declarate, pentru a fi considerate la numar de persoane pentru calculul cheltuielilor ce se impart pe numar de persoane.
Articolul 82
(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, care sunt conditiile de scoatere de la întreținere ... Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Bună seara, Care sunt conditiile de scoatere de la întreținere a unui locatar? (vezi toată discuția)
Bună ziua, am achiziționat un apartament într-un alt oraș ... Moriok Moriok Bună ziua, Am achiziționat un apartament într-un alt oraș decât cel de domiciliu, în care efectiv nu locuiesc.Asociatia de Proprietari este in curs de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire.locuiesc la bloc si am o vecina care ... matiuta matiuta Buna ziua Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat ... (vezi toată discuția)