avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate angajatorul să iti impartă 1 zi liberă?in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate angajatorul să iti impartă 1 zi liberă?in sensul că ...

Poate angajatorul să iti impartă 1 zi liberă?in sensul că in loc să iți dea 1 zi liberă vi mai tarziu la muncă cu 2 ore in minus timp de 4 zile,deci nu iti da ziua sa stai acasa să iti faci treburi casnice,si in plus face acest lucru in avans in sensul că urmează sa iti dea ziua liberă pentru că vei munci intr o zi de sărbătoare,dar pana vine acea zi ii dă angajatului ziua liberă dinainte in avans dar impărtită...10 ore de muncă si nu 12...avand in vedere că angajații mega image muncest cate 2 zile 12 ore.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:02, 1 Mai 2024
Salariatilor care lucreaza in zilele de sarbatoare legala li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile, se prevede in Codul Muncii.

Nu se mentioneza nimic de compensarea in avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica AphisG AphisG Buna ziua, In situatia in care un angajat are contract de munca in care repausul saptamanal este in alte zile decat sambata si duminica pentru ca lucreaza ... (vezi toată discuția)
Calcul zile festive Utu2010 Utu2010 Buna As dori sa stiu cum sunt platite zilele festive Ex luna 20 zile 160 ore -muncitorul munceste 160 ore din care 3 zile festive adica 24 ore - la ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si ore lucrate in sarbatori legale MargaretaElena MargaretaElena Buna ziua, lucrez intr-o firma unde angajatii lucreaza doua zile cu doua zile libere astfel: 11 ore in prima zi, 12 ore in a doua zi si apoi are doua zile ... (vezi toată discuția)