avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt, distrugere si violare de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt, distrugere si violare de proprietate?

Buna seara tuturor.
Judecatoria Sf. Gheorghe in urma unei dezbateri succesorale a impartit un teren in dou parti. O parte din acest teren a fost atribut in natura pentru fratii mei si o parte pentru mine, conform Expertizei Topografice. Pe terenul care a fost atribuit pentru fratii mei exista 45 de pomi fructiferi in valoare de 2300 Ron si acest teren este inconjurat cu un gard in valoare de 6400 Ron conform Expertizei Tehnice Jurica. Aceste dou valori au fost incluse in valoarea constructilor, constructii care sunt vizavii de terenul impartit. Constructile au fost atribuite mie cu conditia ca trebuie sa platesc sulta pentru fratii mei. Fratii mei sustin ca pomii si gardul au primit impreuna cu teren, indiferent ca in Hotarare scrie clar ca pentru ei se atribuie in natura un teren, pomii si gardul au fost incluse in constructii care au fost atribuite mie. Prin Executor Judecatoresc solicitasi sulta dupa valoarea susmentionata. Din cauza ca Judecatoria a omis aceasta greseala am formulat recurs impotriva Sentintei la Tribunalul Covasna. Tribunalul Covasna a considerat nefondata motivul cereri de recurs si a respins. Ulterior am aflat ca tata avocatei partii adversare sa autonumit ca presedintele sectiei civile a Tribunalului Covasna in Completul de Judecata. Am formulat o contestatie prin anulare tot la Tribunalul Covasna. In completul de judecata a aparut iar tata avocatei parti adversare si judecatoarea care a adus Hotararea pe fond. Din aceste motive am solicitat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie suspendarea si stramutarea cauzei. Data primei infatisare la Inalta Curte de Casatie si Justitie este 08. martie 2010.. Pe data de 12. ian. 2010 cu ocazia procesului la Tribunalul Covasna am invocat art.24 din Codul de Procedura Civila si am solicitat suspendarea cauzei pana va fi solutionata cererea mea de stramutare. Presedintele Completului de Judecata, judecatoarea care a adus Hotararea pe fond mi-a respins solicitarea mea si a adus o Hotarare negativa, a respins Contestatia Prin Anulare. (In afara de cele susmentionate judecatoarea prin Hotarare a mai creat un prejudiciu de peste 40000 Ron)
In toamna anului trecut cu ocazia culesului de mere am depus o plangere penala impotriva fratelui meu si a concubinei ei din cauza ca fratele meu a cules mere de pe pomii mei ( care sunt pe terenul lor) , a distrus o portiune din gardul meu care inconjoara terenul lor, si concubina ei a intrat pe terenul meu fara consintamanul meu. Exat azi am primit raspuns di partea Politiei in legatura cu plangerea penala din care reiese ca fratele meu si concubina ei nu au gresit cu nimic si nu vor fii cercetati penal.
Intrebarea mea este, mai am vreo sansa sa caut dreptatea si sa dovedesc greselile intentionate ale judecatoarei? Prevederile Legii nu trebuie sa respecta judecatorii? Se poate depune plangere impotriva judecatorilor? Mai are rost solutionarea cererii mele in legatura cu suspendare si stramutare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Matist , utilizator 23:44, 3 Februarie 2010
Prezentare greu de parcurs
In afara de cele mentionate judecatoarea prin Hotarare a mai creat un prejudiciu de peste 40000 Ron

1-Precizati incorect suma in Ron,normele in vigoare impun utilizare termenului de leu
2-In ce consta prejudiciul evaluat la 4000 moneda nationala?
Posibil ca ceea ce dvs apreciati ca si ''greselile intentionate ale judecatoarei '' ,autoritatile competente sa nu identifice elementele si indiciile necesare pentru incadrarea faptelor denuntate de catre dvs.
3-Avand in vedere complexitatea si multitudinea de aspecte,instanta de judecata in baza probelor ,este unica autoritate competenta sa solutioneze .
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
40000 Ron adica 400.000.000.lei vechi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Erori materiale matist68 matist68 Buna seara, va rog sa ma lamureasca cineva ce se intelege sub \"erori materiale\" In urma unei dezbateri succesorale, in calitate de parat, am solicitat ... (vezi toată discuția)
Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor urgent_expertiza tehnica judiciara dubioasa totalblue totalblue Stimati domni, apelez la ajutorul dvs deoarece in acest moment nu mai stiu cu cine ar trebui sa iau legatura. Voi incerca pe scurt sa prezint o situatie ce ... (vezi toată discuția)