avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie . ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie . Lucrez in sistemul ...

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati cu o informatie .

Lucrez in sistemul sanitar si din 2022 luna Noiembrie am primit salariu de Medic Primar. Insa, din anumite calcule sau erori la RUNOS, am primit salariu mai mare cu 186 lei. Eu, impreuna cu alti colegi, la aceeasi gradatie.

Acum, s-au recalculat unele salarii si s-au vazut erorile efectuate...insa, am inteles, ca o sa se faca ceva in privinta asta si cred ca or sa puna o retinere pe salariu ca sa recupereze banutii dati in plus.

Acum, sunt ok cu acest lucru, doar ca din acei 186 lei, s-au oprit impozit, CAS si CASS. Practic, nu am beneficiat de cei 186 lei. Din cate am inteles de la un alt coleg ca vor sa faca un calcul lunar cu suma de 186 lei si sa se faca retinere pe suma totala, ceea ce mi se pare putin ciudat.


Este ok sa se faca asa ceva? Adica, sa se opreasca toata suma pentru cei 186 lei lunar?


Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 9 Mai 2024
Nu are cum sa vi se opreasca o suma mai mare decat cea primita in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important !!! buna seara. va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situtatie ... flori2 flori2 BUNA SEARA. VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI IN URMATOAREA SITUTATIE LEGATA DE LEGEA SALARIZARII 153 SPITALE. IN MAI 2022 SPITALUL REORGANIZEAZA STRUCTURA SI ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza salariile la privat ?! ContSters312241 ContSters312241 Buna ziua, Va rog respectuos sa-mi explicati si mie de ce in fiecare luna pe fluturasul de salariu imi scrie Realizat 100%.....echivalent cu suma 1250 lei iar ... (vezi toată discuția)
salariu de baza in schimbare de treapta iuliia iuliia Buna ziua! Ma confrunt cu următoarea situație: În instituția unde lucrez, suntem 2 persoane cu aceeași functie si cu aceeași treapta de specializare ... (vezi toată discuția)