Buna ziua,
V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
Partajul (iesirea din indiviziune) este obligatoriu si in cat timp, chiar daca partile nu
doresc aceasta?
Iata de ce pun aceasta intrebare.
Procesul de divort va incepe, cu prima infatisare, peste putin timp. Am vandut de comun acord apartamentul (bun comun 50-50%), am impartit banii si bunurile comune ( vom face o tranzactie explicatva daca va fi cazul ) si am hotarat (iarasi de comun acord), cu aceasta ocazie, sa cumparam o garsoniera in proportie de 2/3+1/3 (proportia fiind mentionata la cumparare ,la notar.), garsoniera pe care sa o amenajam si gestiona (eventual inchiria) in comun, scopul final fiind pastrarea ei
pentru fiica noastra, acum minora.
De aici intrebarea de la primul aliniat.
Va multumesc anticipat.
Partajul este imprescriptibil, deci se poate cere oricand pentru bunurile comune dobandite in timpul casatoriei. Nu este obligatoriu insa, sa se ceara partajul in cazul unui proces de divort.
buna ziua!
actiunea de iesire din indiviziune este imprescriptibila.
cu privire la bunurile mobile pe care ati decis sa le impartiti de comun acord- puteti face o tranzactie care sa consfinteasca aceasata intelegere.
Buna ziua!
Nici nu stiti cat de tare va invidiez pentru faptul ca v'ati inteles pe cale amiabila cu fosta sotie cu privire la bunurile dobandite in anii casatoriei.
Eu am doi copii si i'am propus fostului sa trecem apartamentul pe numele ambilor copii ,propunandu'i totodata sa ramana el in apartament, dar nu am primit intelegere din partea lui, intr'nu final jurand ca ma v'a tara prin tribunale si o sa ma epuizeze fizic si material,pana am sa ajung sa dorm cu copiii la ghena :">
Mare lucru sa ai capul pe umar si sa'l si folosesti la ceva, sa stii sa gandesti matur.
Va felicit pentru asta =D> ,toata admiratia mea
Procesele de partaj sunt doar pentru oameni prosti, egoisti, care nu se gandesc ca o data razbunandu'se pe ex, afecteaza cel mai mult copiii prinsi fara de voie in problemele adultilor.
Cu banii cheltuiti pe taxele de timbru ale unui proces de partaj, poti face atat de multe pentru proprii copii
daca ati instrainat imobilul bun comun, nu mai este nevoie sa faceti si proces de partaj.
daca v-ati inteles sa achizitionati un nou imobil pt. copilul minor, il puteti cumpara direct pe numele copilului , minorul fiind reprezentat prin tutore in acest caz.