avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea sentintei definitiva si irevocabila ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea sentintei definitiva si irevocabila privind evacuarea......

Am o sentinta definitiva si irevocabila pentru evacuare paratul pierzand dreptul de a folosii acel spatiu locativ,spatiu ce nu mai poate constituii nici domiciliul sau legal. Intrebarea mea este .Acesta a fost evacuat dar el nu vrea sa-si schimbe buletinul .El nu vrea s-a respecte Hotararea Judecatoreasca .Spuneti-mi va rog ce se intampla in care el nu respecta hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila.Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:55, 4 Februarie 2010
rezolvati daca depuneti o copie de-a hotrarii la sectia de politie unde apartineti
Ma gandesc la faptul ca sentinta definitiva si irevocabila se referea la evacuare si nu la schimbarea buletinului...evacuarea a avut loc, asadar sentinta a fost respectata...in ce priveste buletinul, urmeaza ca acesta sa fie schimbat cand doreste posesorul!

Este in primul rand interesul acestuia sa-si reglementeze situatia unui domiciliu legal care sa fie trecut in actul de identitate!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Puteti incerca sa-i faceti o langere la politie pentru a-l chema si a-i pune in vedere ca domiciliul este cel declarat, iar la domiciliul din CI-ul sau altcineva a adus probele privind realitatea si fundamentarea juridica a stabilirii domiciliului la acea adresa. Atasati respectivei cereri si copie de pe hotararea judecatoreasca. Ca urmare a acestei plangeri, in care sa cereti explicit citarea persoanei la politie pentru a-si declara domiciliul in mod real si legal, va putea fi citat pt. declararea domiciliului. In situatia unei declaratii false, ii puteti face plangere penal pentru infractiunea prevazuta de art. 292 C.pen. (falsul in declaratii).
Cred ca ar fi bine sa angajati si un avocat pentru a va asista. Cred ca aveti totala dreptate si consider (de lege ferenda) ca legiuitorul ar trebui sa aduca modificari art.398 C.pen. referitor la nerespectarea hotararilor judecatoresti, prin care sa prevada ca elemente obiective ale laturii materiale a infractiunii orice tip de actiuni sau inactiuni ce au ca intentie (directa sau indirecta) impiedicarea executarii sau neexecutarea in orice mod a unei hotarari judecatoresti.
Multumesc pentru raspuns ....dar in evacuare se mentioneazaurmatoarele....paratul pierde dreptul de a folosii acel spatiu locativ,spatiu ce nu mai poate constituii nici domiciliul sau legal.......deci prin urmare daca acel spatiu locativ nu mai poate constituii domiciliul legal,rezulta ca neactualizandu-si buletinul ,nu respecta hotararea judecatoreasca ,el avand obligatia s-a reintre in legalitate privind domiciliul sau legal....Va multumesc....
zaharia65_2 a scris:

Puteti incerca sa-i faceti o langere la politie pentru a-l chema si a-i pune in vedere ca domiciliul este cel declarat, iar la domiciliul din CI-ul sau altcineva a adus probele privind realitatea si fundamentarea juridica a stabilirii domiciliului la acea adresa. Atasati respectivei cereri si copie de pe hotararea judecatoreasca. Ca urmare a acestei plangeri, in care sa cereti explicit citarea persoanei la politie pentru a-si declara domiciliul in mod real si legal, va putea fi citat pt. declararea domiciliului. In situatia unei declaratii false, ii puteti face plangere penal pentru infractiunea prevazuta de art. 292 C.pen. (falsul in declaratii).
Cred ca ar fi bine sa angajati si un avocat pentru a va asista. Cred ca aveti totala dreptate si consider (de lege ferenda) ca legiuitorul ar trebui sa aduca modificari art.398 C.pen. referitor la nerespectarea hotararilor judecatoresti, prin care sa prevada ca elemente obiective ale laturii materiale a infractiunii orice tip de actiuni sau inactiuni ce au ca intentie (directa sau indirecta) impiedicarea executarii sau neexecutarea in orice mod a unei hotarari judecatoresti.

Este interesant punctul de vedere al domnului consilier Zaharia, dar nu cred ca veti obtine rezultatul scontat.
Parerea mea este ca nu puteti rezolva aceasta situatie decat printr-un proces civil.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare buletin.... niki_ niki_ Am o hotarare revocabila si definitiva pentru evacuare ,in care paratul a pierdut si dreptul de a folosii acel spatiu locativ,spatiu ce nu mai poate constituii ... (vezi toată discuția)
Anularea adresei din ci carmenaurora carmenaurora buan ziua in luna septembrie 2008, am cumparat un apartament. ulteror am aflat ca la adresa unde este apartamentul meu o persoana are CI cu adresa. eu nu ... (vezi toată discuția)
Cum sa-l scot din casa? dvolTM dvolTM suntem divortati, locuim intr-un apartament ce apartine fratelui meu si fostul meu sot nu vrea sa plece. Cum as putea legal sa-l determin? (vezi toată discuția)