in urma unui proces , Tribunalul a casat sentinta Judecatoriei si de peste 1 an, procurorul a trimis dosarul , la politie pt :
" trimite cauza procurorului pt inceperea urmaririi penale privind infractiunili prevazute de art.215,alin 1,2,3, cod penal,art.84,alin 1.din Legea 59/1954 si art.282 cod penal. "
Eu,am fost de citeva ori la politie sa urmaresc dosarul,dar, tot timpul am fost amanata-concediu medical,de odihna,fara plata...Dar, de cateva ori l-am vazut pe politist de vorba, seara tarziu, la restaurante. Oare pt declaratii ?
Cum pot face plangere/ modelul / pt tergiversare la procuror ?
multumesc,
parclau@yahoo.com
Nu exista un model anume, pur si simplu redactati o cerere in care sa va treceti datele de identitate si sa expuneti pe scurt situatia de fapt, cerand un raspuns in termen legal...cererea o depuneti prin registratura si pastrati o copie pe care vi se va aplica o viza!
Nu exista model special prevazut pentru plangere sub aspectul tergiversarii cercetarii.
Formulati sesizare oficiala catre procurorul de caz,plangere sustinuta si probata cu motivele pe care le apreciati pertinente,utile si necesare ,astfel incat reprezentantul Ministerului Public sa constate existenta aspectelor mentionate de catre dvs si sa dispuna masurile legale in vederea urgentari si finalizarii cercetarii.
Atentie la motivele invocate in sustinerea tergiversarii cercetarii,pentru ca,
sustinerea conform careia ''de cateva ori l-am vazut pe politist seara tarziu ,la restaurante '';seara tarziu ,respectiv in afara programului de lucru ,nu poate fi invinuit politistul ,numai pentru programul orar cand intelege sa se delecteze sau sa savureze serviciile/produsele respectivei unitati
..tergiversarea asta are si ea un motiv!
Sa nu credeti ca ofiterul de politie de capul lui nu face nimic in dosar.....dimpotriva! Are "aprobarea" sefilor ierarhici, a procurorului de caz si asta pentru ca partea adversa si-a pus pile...sa dureze dosarul cat mai mult ca sa intre termenul de prescriptie!!!
Cu plangere de tergiversare sau nu...tot nu ajungeti nicaieri! Ba, mai mult, o sa vi se respinga cu motivatia "nefondata".
Asta lucreaza politia si procurorii. Oricum este maaaare lucru ca ati obtinut inceperea urmaririi penale dar sa nu va mirati absolut deloc daca veti primi acasa o rezolutie de neincepere a urmaririi penale....#-o
Nu va spun asta ca sa va demoralizez ci pentru ca aceasta practica este deja de notorietate pe la politie/parchete!
Dvs faceti totusi tot ceea ce credeti ca este necesar pentru a va sustine cauza dar nu cu "vizite" la Politie/Parchet ci cu "hartii" la Politie si Parchet!!!!
@sinlesa
dvs ca si parte ,aveti obligatia sa asteptati decaderea unui termen rezonabil,la finele caruia urmeaza sa primiti concluziile cercetarilor desfasurate.
Neavand autoritatea si calitatea de a intra in ''bucataria''procedurii in derulare
necunoscand dispozitiile procurorului responsabil,dispuse in diferite etape ale cercetarii tocmai pentru lamurirea aspectelor si aflarea adevarului,este mai mult decat netemeinic a va pronunta si a avansa ipoteza ,posibila in anumite cazuri,a tergiversarii.
Pot sa va precizez ca sunt cauze ,cu plangere initiala in 2004,nesolutionate pana in prezent,in care reclamantul a facut n plangeri sub aspectul tergiversarii si analizand competent cauza s-a constatat ca plangerea nu este intemeiata,
durata datorandu-se strict desfasurarii dispozitiilor procurorului,audiere martori-care la randul lor se sustrag ,efectuarea de probe pentru care nu exista fonduri si multe aspecte reale ,conditii care sunt independente de vointa autoritatilor in cercetare,care nu sunt la indemana celor care asteapta strict si rapid solutia,daca se poate si favorabila.
Procedura de cercetare obliga administrarea de probe temeinice si indubitabile
de o parte si de alta a partiilor ce fac obiectul cauzei,sunt proceduri care necesita timp faptic,care este adevarat, trece greu pentru reclamant care asteapta solutia favorabila.
allissa
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
....cum este si foarte posibil sa exista dosare de urmarire penala vechi de peste 4 ani care au fost de cate 2-3 ori pe rolul instantelor unde s-a dispus de fiecare data inceperea urmaririi penale si unde organele de cercetare penala nici dupa 5 ani nu au audiat intimatul si nu au dat ordonanta/rezolutie de incepere a urmaririi penale..... intimat care este in tara si isi vede linistit de viata lui.....in slujba statului! Stimata d-na Ynocentta...va rugam mult...putin respect fata de realitatile pe care dvs le povestiti din carti iar noi le traim!