avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate teren, indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate teren, indiviziune

Sunt propietarul unui apartament intr-o vila, cu gradina, monument istoric.Proprietarul apartamentului de la subsol, care a cumparat o data cu apartamentul un drept de folosinta in indiviziune pentru 100mp gradina, elberat in 1974, s-a judecat cu P.Mun.Bucuresti, si se pare ca a obtinut un drept de proprietate pe aceasta suprafata. In prezent acesta ne interzice accesul in gradina casei.
Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: bvictor , utilizator 15:23, 4 Februarie 2010
Puteti sa-l actionati in instanta pe temeiul dreptului de trecere, reglementat de art.616 si urm. C.civ. (din cap. II- Despre servitutile stabilite de lege).
Servitutea locului infundat e una legala , prin urmare , in vederea accesului catre drumul public, adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , daca proprietarul fondului aservit nu doreste sa precizeze acest drept printr-un contract.

(veti alege un loc care sa pricinuiasca o vatamare cat mai mica acestui proprietar , si -l veti despagubi )

Succes.
Este putin probabil sa fi obtinut un dr. de proprietate asupra celor 100 m.p. de gradina intrucat terenul aferent constructiilor este in indiviziune asa cum ati precizat si dvs. Ori pentru a deveni proprietar nu poti sa faci decat iesirea din indiviziune cu ceilalti coindivizari.
Rugati-l sa va prezinte actul, hot.judecatoreasca din care sa rezulte ca este proprietar asupra terenului de 100 m.p.
Dupa ce veti obtine actul doveditor va rugam sa ne comunicati continutul pentru a va pute fi de ajutor cu un sfat....altfel vorbim degeaba...
refuza sa prezine actul, dar intamplator am primit o hartie de la CF in care este trecut ca propietar pe 100mp,
mentionez inca o data ca este casa monument istoric.
zona de protectie etc, si ca terenul apartine statului
nu trec prin gradina ca sa ajung in casa.
pt indivizii cu gandire supericiala iuti la sfaturi, pe masura lor, inclusiv pentru profesorii de drept, procurorii si judecatorii adevarati, in caz ca exista, cat si pentru mafioti, a doua intrebare este : metoda de a trece un teren pe care ai un drept de folosinta in indiviziune din proprietate publica in proprietate privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute cu plata? cetaraderahat cetaraderahat Locuiesc in complexul rezidential Confort Park, situat pe sos. Vitan-Barzesti, in spatele hotelului Grand Rin, care apartine SC PRO HOTELS SRL, proprietatea ... (vezi toată discuția)
Referitor drum sarm07opr sarm07opr Ma invecinez cu un teren infundat al altui proprietar. Ma ameninta tot timpul ca prin proprietatea mea va face drum de acces cu forta. Este posibil sa obtina ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mmm777 mmm777 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat pt.urmatoarea problema: am cumparat un teren intravilan fara cale de acces. Treceam pe proprietatea celui care are ... (vezi toată discuția)