avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pentru copii, parinti divortati Buna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pentru copii, parinti divortati Buna ziua! ...

Pensie alimentara pentru copii, parinti divortati
Buna ziua! Sunt divortata si am un baiat de 13 ani. Adresa copilului este la mine. In hotararea primita se specifica faptul ca neam inteles cu tatal la privire la educarea si intretinerea copilului,in comun,si sederea lui o saptamana la mine, o saptamana la tatal,si din cauza asta nu trebuie sa plateasca nimic. Atunci copilul avea 3 ani, si umbla la gradinita,dar la varsta de 4 sau 5 ani, tatal lui a plecat sa lucreze in strainatate, asa ca, evident nu mai era valabila treaba asta cu 1 sapt. la mine, 1 sapt. la el. La 6 ani copilul a inceput scoala pregatitoare, tatal vene acasa foarte rar, il ducea cateva zile la el, i-a cumparat cate ceva pt. inceput de scoala, dar atat. Cand copilul a inceput clasa a 2., tatal a revenit in tara, a luat copilul, la inceput in fiecare weekend, dupa care din ce in ce mai rar. Repet, copilul acum are 13 ani impliniti. Am vreo sansa sa primesc bani de la el pentru intretinerea copilului, avand in vedere hotararea judecatoreasca in care scrie ca nu trebuie sa plateasca pentru ca ne-am "inteles"? Am discutat cu el si mi-a spus ca mie nu-mi va da nici un leu vreodata, doar copilului. Intr-adevar ii da mai nou niste bani, 50-100 lei, dar eu il intretin si eu stiu de ce ar avea nevoie. Multumesc daca ma ajutati cu vre-un sfat! Sau macar sa stiu ce posibilitati am, daca am.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:24, 23 Mai 2024
Vorbiti cu un avocat ca sa fie interfata comunicarii cu el, asa incat sa nu ajungeti sa va incarcati din nou. Trebuie sa luati in calcul ca veti primi pensie de la introducerea actiunii, deci in fiecare luna in care nu faceti nimic, mai pierdeti ceva... Din povestirea dv. de mai sus vad sanse mici sa obtineti ceva amiabil, dar cine stie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura iesire din tara, tata cetatean strain mihaila_andreea mihaila_andreea Buna ziua, Am un baietel de 8 ani, tatal lui are dubla cetatenie: nigeriana (Niger) si respectiv libaneza. Momentan este stabilit in Cipru unde are o ... (vezi toată discuția)
Divort refuzat lllucci lllucci Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna Sielena Sielena Imi raspunde cineva,custodia comuna cu domiciliul la mama, cine plateste pensia alimentara? (vezi toată discuția)