avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sa renunt la societate sau nu????
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sa renunt la societate sau nu????

Buna ziua. Din pacate am si eu o problema.. In noiembrie 2005 sotul meu a infiintat o societate impreuna cu un prieten. Deoarece prietenul respectiv a facut un credit pentru a putea investi banii, rata platindu-se jumate-jumate, si-a exprimat dorinta de a avea 70% in firma iar sotul meu 30%. Societatea este inregistrata fara activitate pana in prezent. Investitiile care s-au facut nu sunt toate trecute in contabilitate. Ideea afacerii am avut-o noi iar banii i-a avut prietenul (in urma creditului asa cum am scris mai sus). Ambii sunt administratori cu drepturi egale.
Societatea se ocupa cu organizare evenimente. Pana acum nu s-au inregistrat pe firma venituri. Problema a aparut acum cateva zile cand celalalt asociat ne-a acuzat ca am furat bani, bani care nu sunt evidentiati in actele contabile pentru ca nu avem activitate. Fara sa asculte explicatiile noastre ne-a instiintat ca doreste separarea.
Nu stim cum sa procedam. Desi incercam sa-i explicam ca nu am furat nimic si totul este o greseala nu vrea sa inteleaga. Noi nu am vrea sa iesim din firma deoarece am investit sufleteste si am muncit pentru a ajunge sa fim cunoscuti. Tocmai aici cred ca este problema: a vazut ca "merge" si vrea sa continue singur.
Ce ma sfatuiti?
Eu personal sunt angajata cu contract de 2 ore dar n-am semnat niciodata statul de plata si nici nu am vazut vreun ban. Am mers pe incredere reciproca dar se pare ca ne-am inselat. Toate actele societatii cat si actele contabile, toate materialele sunt la celalalt asociat. Avem vreun drept sa solicitam din bunuri?

Va multumesc mult pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 11:03, 21 Octombrie 2006
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
Stiu ca am dreptul la 30% din tot ce este trecut in actele contabile. Dar daca noi nu avem acte la toate materialele procurate cum pot dovedi lucrul acesta? Si cum ma pot folosi de ele? Daca eu am un eveniment saptamana aceasta cum il pot obliga sa-mi dea din materiale? Sau il pot obliga? Asta e de fapt intrebarea.

Va multumesc inca o data!

Va multumesc pentru raspuns.
Stiu ca am dreptul la 30% din tot ce este trecut in actele contabile. Dar daca noi nu avem acte la toate materialele procurate cum pot dovedi lucrul acesta? Si cum ma pot folosi de ele? Daca eu am un eveniment saptamana aceasta cum il pot obliga sa-mi dea din materiale? Sau il pot obliga? Asta e de fapt intrebarea.

Va multumesc inca o data!

Atata timp cat sunteti inca asociati trebuie sa actionati in interesul societatii, asa ca celalalt asociat trebuie sa va dea materialele pt evenimentul respectiv, in caz contrar putand sa-l actionati in instanta pt prejudicierea intereselor societatii si actionarea contrar intereselor acesteia.

Atata timp cat sunteti inca asociati trebuie sa actionati in interesul societatii, asa ca celalalt asociat trebuie sa va dea materialele pt evenimentul respectiv, in caz contrar putand sa-l actionati in instanta pt prejudicierea intereselor societatii si actionarea contrar intereselor acesteia.

Va multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare totusi... Cum pot dovedi actionarea contrar intereselor societatii? mai exact trebuie sa inchei un contract cu respectivul client sau cum sa procedez pentru a-l obliga pe celalalt asociat sa-mi puna la dispozitie bunurile necesare?

Sunt chiar indecisa... Nu stiu ce sa fac pentru ca m-am implicat sufleteste in aceasta firma.. Stiu ca nu ne poate obliga sa parasim firma dar nici sa lucram in conditiile actuale nu se mai poate.... :(
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2006
andreeam, utilizator
Aveti drepturi egale in administrare. Fiecare poate decide singur? Sau se iau hotarari de comun acord? Puteti lucra legal. Inregistrati fiecare comanda, incheiati contracte, faceti acte pentru fiecare operatiune. Angajati-va la firma cu salariu avantajos astfel incat sa obtineti macar satisfactii materiale pentru munca depusa. Dividendele, daca vor fi, se vor imparti proportional cu capitalul depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - 2 asociati/administratori-50%/50% impartire!? sovid sovid Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se pot separa doi asociati/administratori cu 50/50 parti sociale dintr-un srl. Mentionez ca participarea de la ... (vezi toată discuția)
Lichidare, cerere faliment asociat ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, In vara anului trecut m-am asociat cu cineva 50%-50% pentru a face o fabrica de paine, am inchiriat hala si ne-am apucat de investit el a bagat ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma si restanta salariala daniel.t daniel.t Buna seara! Sunt angajatul unei firme romano-canadiene (firma mama) care acum 2 ani era in faliment,Sa intamplat ca cineva sa se asocieze in acea perioada si ... (vezi toată discuția)