avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna ziua!
Câte zile de concediu de odihna are dreptul un salariat, având în vedere ca pt anul în curs a lucrat doar 1 luna, restul lunilor fiind în concediu medical?
Mulțumesc!
Postati exact :
- durata CO din c.i.m.
- erioada de concediu medical
Poate va ajuta acest fragment din Codul Muncii
art.145, alin. 4
La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca, cele aferente concediului de maternitate, concediului paternal, concediului de risc maternal, concediului pentru ingrijirea copilului bolnav, concediului de ingrijitor si perioada absentei de la locul de munca in conditiile art. 1522 se considera perioade de activitate prestata.
Din luna ianuarie a fost singura luna lucrata, apoi cm pana n prezent, mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Postati exact :
- durata CO din c.i.m.
- erioada de concediu medical

Pentru perioada ianuarie - pana in prezent, aveti dreptul la CO ...vi s-a postat si textul de lege care mentioneaza faptul ca, concediul medical este considerat perioada de activitate prestata. adica, nu afecteaza durata concediului medical.

de exemplu:
- durata co mentionata in contractul de munca ; 21 zile lucatoare
- 1 luna lucrata
- 4 luni de concediu medical

numar zile de Co aferente celor 5 luni = 21 : 12 x 5 = 1,75 x 5 = 8.75 ..... adica, 9 zile de CO
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna!este posibil ca pentru 6 zile absente nemotivate sa mi se ... I Ella I Ella Buna!Este posibil ca pentru 6 zile absente nemotivate sa mi se ia o zi de concediu??? (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Co pe perioada concediului medical buna ziua! avem un salariat ... anymaryh anymaryh CO pe perioada concediului medical Buna ziua! Avem un salariat care este in medical de aprox 1 an si jumatate. In toata aceasta perioada, beneficiaza si ... (vezi toată discuția)