avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii art. 55 lit. "B"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii art. 55 lit. "B"

Buna ziua.
Daca se poate doresc o parere la cazul in care ma aflu: asta vara am fost angajat la o societate de paza si protectie care presta servicii unui cazinou in orasul in care locuiesc (societatea este intregistrata in Prahova dar eu raportam la punctul de lucru din bucuresti activitatea), am incheiat cu firma contract in data de 22.06.2009 pe termen de 3 luni. Cazinoul s-a inchis pe data de 12.08.2009 din acel moment nu am mai fost la munca pentru ca nu mai aveam unde, dar nici nu am primit instiintare de la firma cu cele ce urmeaza sa fac. Neprimind de la societate niciun raspuns m-am adresat ITM Bucuresti, acestia mi-au raspuns dupa 30 de zile ca societatea nu este inregistrata la Bucuresti si sa ma adresez ITM Prahova. M-am adresat ITM Prahova si am primit raspuns dupa 43 de zile cu urmatoarele: "Urmare sesizarii dmv adresata ITM Prahova, ingregistrata.... va comunicam urmatoarele:
Din evidenta ITM Prahova, precum si din documentele puse la dispozie de catre reprezentantul societatii, reiese ca ati desfasurat activitate in cadrul SC... incepand cu data de 22.06.2009 in baza contractului de munca pe durata de 3 (trei) luni, inregistrat la ITM Prahova.
Incepand cu data de 01.09.2009 contractul individual de munca a incetat in baza deciziei nr... 30.09.2009, in temeiul art. 55 lit. B din CM.
Intrucat, angajatorul nu a facut dovada comunicarii unu exemplar al contractului individual de munca si a deciziei de incetare, inspectorii de munca au dispus masuri in acest sens, termenul de realizare fiind data de 25.01.2010."

Prima intrebare este din data de 22.06 pana la data de 01.09 nu sunt cele 3 luni specificate in contract, au voie sa faca asa ceva? Nu am primit nici decizie de incetare a activitatii nici nimic. Eu nu mai lucrez din data de 12.08. A doua intrebare ar fi daca primesc un raspuns de la ITM Prahova cu "masurile luate de catre inspecori"
Cel mai recent răspuns: garbagekid , utilizator 16:26, 4 Februarie 2010
Alt rapsuns de la ITM Prahova nu mai primti ptr ca tocmai v-au spus ca au fost in control si au sesizat ca nu s-a facut dovada de catre angajator ca v-a comunicat decizia de incetare si nici 1 ex din contract, dispunand angajatorului sa ia masurile de comunicare, termenul fiind 25.01.2010.
Puteti doar sa sesizati din nou ITM Prahova ca angajatorul nu a onorat dispozitia ITM de a va comunica acele acte.

IN privinta incheierii CIM mai inainte de data de expirare.......... probabil ca "cineva" a semnat in numele dvs o cerere de incetare cu acordul partilor incepand cu 12.08 de cand nu ati mai fost la serviciu.
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare defapt, daca eu nu sunt acel "cineva" cine raspunde pentru semnatura? In sensul de fals daca este asa ceva? La cine sa ma adresez?
La politie.
Este un fals in acte.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul luna iulie 2009 garbagekid garbagekid Buna ziua. Ma numesc Marius, sunt din Botosani, in aceasta vara am lucrat pentru o firma din Bucuresti (sau cel putin asa cred eu) ca agent de paza la un ... (vezi toată discuția)
Ajutor ptr. somaj vatrai vatrai BUNA .am lucrat la sncrr cu contractul de munca pe perioada nedeterminata incepand cu data de 24 02 2008 si pana la 01.09.2009 (mentionez ca eu astazi am luat ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot recupera actele in original flo1982 flo1982 Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta si pe mine cu ceva sfaturi: - de la ultimul loc de munca, care a fost pana in luna ianuarie 2009 nu imi pot recupera : ... (vezi toată discuția)