avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere datorii către anaf
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere datorii către anaf

Am nevoie să știu în cât timp se prescrie o datorie către anaf, persoana fizică în urma unui proces penal cu decizie judecătorească, iar datoria reprezinta prejudiciu decis de judecător? Vă mulțumesc celor care pot răspunde.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:51, 30 Mai 2024
Creditorul (ANAF) poate să scoată la licitație imobilul dvs oricând, nu-l împiedică nici o lege să-l execute, nu este obligat să aștepte zeci de ani ca să achitați ratele.
Prescripția NU-I un beneficiu pentru debitor, ci e o sancțiune pentru creditorul pasiv care nu stăruiește în executarearecuperarea datoriei.
În cazul dvs creditorul văd că încearcă în fel și chip să vă execute, deci cei 5 ani pentru prescripție nu se întrevăd la orizont.

Să nu vă culcați pe o ureche că ANAF n-o să vă vândă imobilul ipotecat poate cât de curând.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
in cat timp o datorie poate fi prescrisa? nelutza nelutza Buna ziua In cat timp o datorie poate fi prescrisa? In anul 2015 am facut un credit de nevoi personale la BT in valoare de 16.000 de lei . Dupa 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii CORINAANICA CORINAANICA BUNA ZIUA, am tot citit despre prescrierea unei datorii si as avea si eu o intrebare: daca creditul este facut in 2006 s-a platit un an la el si dupa aceea ... (vezi toată discuția)