avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua as avea si eu o problema e adevarat ca in preaviz facut de angajator se sta 4 ore si esti platit 8?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 18:25, 4 Februarie 2010
Daca preavizul este cel de 20 zile lucratoare acordat de angajator in cazul concedierii (individuale sau colective), atunci da.
Aveti dreptul, in aceasta perioada, sa lucrati 4 ore/zi dar sa fiti platit ptr 8 ore/zi.
Orele nelucrate se pot lua si cumulat, adica sa lucrati 10 zile cate 8 ore/zi iar 10 zile sa nu veniti deloc.
În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.

În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
daca angajatorul renunta la prezenta salariatului atunci acesta isi poate cauta un alt loc de munca!
da, este stipulat in ccm
... si in codul muncii la art. 79(7)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz , program perioada preaviz evascu evascu Buna ziua, de curand am primit preaviz de 20 zile,motivul: reorganizare, probleme financiare ale firmei..etc...problema este ca eu nu as mai vrea sa stau ... (vezi toată discuția)
Prevedere c.c.m florincristea07 florincristea07 In ccm era prevazut 4 ore de lucru,4 ore posibilitatea de a ramine liber pentru a-ti cauta de lucru.Dupa 10 zile libere,platite esti readus la lucru.Acele zile ... (vezi toată discuția)
Concediere, cate ore trebuie sa lucrez in preaviz? nicoletabr22 nicoletabr22 Buna, Am si eu o intrebare. Recent am primit decizia de concediere cu art 65. In decizie se mentioneaza "posibilitatea angajatului de a se prezenta la ... (vezi toată discuția)