avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma de masterat din SUA (doi ani la zi) se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma de masterat din SUA (doi ani la zi) se poate considera ...

Diploma de masterat din SUA (doi ani la zi) se poate considera la stagiul de cotizare in Romania dupa echivalare ? (banuiesc ca nu insa intreb :-) ) Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 28 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent, perioada de masterat nu constitutie stagiu de cotizare in tara... dar, pentru un raspuns mai clar , intrebati la Ministerul Muncii/ CNPP.
Multumesc aveti dreptate trebuia sa fiu mai specific ma refeream in viitor cred ca in noua lege din toamna va fi inclus si masteratul in stagiu cotizare - dar voi intreba cum ati sfatuit la Minister pentru clarificare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 360/2023
art. 14
(1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care asiguratul:
a) a urmat cursurile de zi sau, după caz, cu frecvență ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective ori a unui ciclu de studii universitare, de formare inițială, cu condiția absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada asimilata la pensie pentru absolventi de studii universitare serale (cu frecventa) cristi.nistor1969 cristi.nistor1969 Buna ziua. Conform cu noua lege a pensiilor Articolul 14 (1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care ... (vezi toată discuția)
Facultate f.r. ani vechime la pensie. ursu67 ursu67 Bună ziua , anii de facultate la frecvență redusă intră la vechime după noua lege ? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua , as vrea sa stiu daca la calcularea pensiei pentru ... dinu.lili@yahoo.com dinu.lili@yahoo.com Buna ziua , as vrea sa stiu daca la calcularea pensiei pentru limita de varsta se ia in calcul sporul de doctorat? (vezi toată discuția)