avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul familiei sau probleme juridice de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,

Va deranjez cu urmatoarea intrebare: ce masuri legale pot lua impotriva concubinului mamei mele ca sa fie evacuat din casa?

Casa se afla intr-o curte pe care o impartim cu alte rude, insa proprietarul din acte al pamantului este bunicul meu din partea mamei.

Concubinul mamei mele este o persoana toxica care are scopul de a ocupa cat mai mult spatiu din curtea noastra, iar mama mea nu face nimic in acest sens deoarece il iubeste. Datorita lui si-a deteriorat relatia cu mine, singura ei fiica, si cu propria ei sora care locuieste in aceeasi curte, intr-o casa separata.

Acest individ impreuna cu mama mea il manipuleaza emotional pe bunicul meu sa ii ofere aprobarea de a ocupa spatiu din curte ca sa construiasca diverse foisoare, garaje. Eu si matusa mea nu suntem de acord ca acest domn sa faca ce pofteasca la noi in curte.

Am incercat in nenumarate randuri sa comunic atat cu el, cat si cu mama mea careia am incercat sa ii explic ca este gresit sa fie atat de permisiva cu un strain si ca datorita prezentei lui nu ma mai simt ca acasa in propria casa, insa nu a existat intelegere si in prezent nu mai locuiesc acolo. Mentionez ca individul are adresa domiciliului nostru pe buletinul sau.

Va rog ajutati-ma cu niste posibile solutii pentru situatia mea. Exista o masura impotriva concubinului pe care as putea sa o pun in aplicare, avand in vedere ca nu eu sunt proprietara curtii, ci bunicul meu?

In cazul in care as reusi sa imi conving bunicul sa treaca casa pe numele meu, daca am face un act de donatie de la bunic la nepoata, donatia ar putea fi atacata ulterior de mama mea?

Sau, ar fi mai sigur daca am face un act de vanzare-cumparare intre mine si bunicul meu? In acest scenariu, ar trebui sa ii platesc bunicului valoarea completa a imobilului? Sau exista o suma minima pe care bunicul meu ar putea sa o treaca in act?

Va multumesc mult in avans pentru raspunsuri si pentru ca ati avut rabdare sa cititi mesajul meu!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
Alexandra_is_, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:08, 29 Mai 2024
Cine e proprietar, acela face regulile. Eventuala donație este inatacabilă cât trăiește bunicul. După aceea poate fi atacată în funcție de averea bunicului, spre a fi supusă reducțiunii. Vânzarea trebuie făcută la un preț serios, iar acesta trebuie plătit, altfel sunteți suspecți de donație mascată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare Adina Radu Adina Radu Exista vreun impedimenat in intocmirea unui act de vanzare-cumparare intre mama si fiica? Mama mea s-a recasatorit dupa moartea tatei, sotul ei avand o fiica ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Imobil pe numele copilului minor 4 ani Andei2 Andei2 Buna ziua . Sunt casatorit si avem un copil de 4 ani .Am cumparat un teren pe care urmeaza sa construiesc o casa , acest teren este cumparat pe numele mamei ... (vezi toată discuția)