avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare

Exista vreun impedimenat in intocmirea unui act de vanzare-cumparare intre mama si fiica? Mama mea s-a recasatorit dupa moartea tatei, sotul ei avand o fiica dintr-o casatorie antrerioara., iar impreuna nu au avut copii.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:03, 14 Februarie 2010
nici un impiediment
Mi s-a recomandat intocmirea unui contract de intretinere deoarece un act de vanzare-cumparare se considera a fi un act de donatie mascata. Care din variante este mai avantajos, in sensul de inatacabil?
In cazul de fata nu se impune un contract de vanzare-cumparare, acesta poate fi atacat de sotul mamei.
Cel mai bine contract de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)