avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, legea spune\" În situaţia în care ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, legea spune" În situaţia în care persoana care ...

Bună ziua, legea spune" În situaţia în care persoana care a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului naşte unul sau mai mulţi copii ori se află într-o nouă situaţie dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creşterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizaţiei conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmă copil, se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului primită pentru copilul anterior."
Pe alt site scrie ca pentru a primii aceeași indemnizație este nevoie sa depui actele inainte de 1 an de la finalizarea primului ccc...în final se primește aceeasi indemnizație dacă se depune dosarul(trebuie asteptat 42zile) înainte de a trece 1 an sau dacă se naste înainte de 1 an de la finalizarea primului ccc si se depune dosarul după 42de zile
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 1 Iunie 2024
dacă se naste înainte de 1 an de la finalizarea primului ccc .
Dar dacă în luna tatalui eu nu am venit se mai ia în calcul?
Constituirea perioadei eligibile pentru CCC se stabilește, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului și/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condițiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului și/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență s-au produs cu întreruperi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc - al doilea copil se naste in luna obligatorie a tatalui andromeda12 andromeda12 Buna ziua, Momentan sunt in CCC pana in iulie 2014 - copilul implineste 2 ani pe 14 iulie 2014. Sunt din nou insarcinata, data probabila a nasterii pentru ... (vezi toată discuția)
Buna irina maria irina maria Sunt Irina Maria, am un baietel de 8 luni si jumatate, sunt profesoara, primesc indemnizatie obisnuita, 85% din venitul ultimelor 12 luni. Am ramas insarcinata ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in concediu de crestere copil monica.daliu monica.daliu Am si eu o nedumerire si sper ca ma puteti ajuta. Am o fetita de un an si o luna si sunt din nou insarcinata intr-o luna si jumatate. Am o nedumerire in ceea ... (vezi toată discuția)