avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna, am fost sancționat în trafic cu proces verbal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna, am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă ...

Buna , am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă 10 puncte și reținere permis.
Întrebarea este: se poate anula PV -ul și automat anularea permisului având în vedere că în completarea CNP-ului pe proces lipsesc ultimele două cifre?
Cel mai recent răspuns: Existm , utilizator 20:53, 4 Iunie 2024
Dupa mai multe lecturi trebuie sa ii dau dreptate lui "latka".. Nu se poate solicita nulitatea absolută a unui proces-verbal doar pe baza unor erori de scriere a CNP-ului sau a seriei și numărului cărții de identitate, dacă există alte date suficiente în procesul-verbal care permit identificarea contravenientului, cum ar fi adresa corect menționată. Aceste erori pot fi corectate ulterior. Este foarte probabil ca, având permisul dvs., polițistul să fi introdus datele corecte atunci când a introdus sancțiunea în baza lor de date.

Am găsit cazuri în care, datorită scrierii greșite a datei calendaristice, instanța a hotărât anularea procesului-verbal. Aceasta s-a întâmplat însă în urma probării faptului că contravenientului i-a fost vătămat intereseul financiar de această omisiune, invocând faptul că nu a mai avut dreptul la cele 15 zile calendaristice în care putea achita amenda la jumătate din valoare. Dar aici a fost vorba despre o nulitate relativă, ceea ce înseamnă că trebuit făcută dovada că această greșeală materială a dus la vătămarea intereselor contravenientului. Si in cazul dvs., această vătămare trebuie dovedită.

De exemplu puteți verifica solicitând un cazier rutier pentru a vedea dacă fapta este menționată in cazierul dvs. Totuși, este puțin probabil ca polițistul să fi introdus datele greșite în baza de date, din moment ce avea și permisul dvs la el. Dar, în situația extrem de puțin probabilă în care nu figurează în cazierul dvs., atunci puteți invoca faptul că consemnarea greșită a datelor de identificare în procesul-verbal a dus la identificarea incorecta a dvs.

Mai aveți o șansă de a anula procesul-verbal si in situatia in care polițistul a omis să facă mențiunea la rubrica "Alte mențiuni" că nu există obiecțiuni. Este obligat să consemneze acest fapt pentru a dovedi că v-a adus la cunoștință dreptul de a face obiecțiuni. Dacă nu a menționat acest lucru, puteți încerca să cereți anularea procesului-verbal pe motiv că nu v-a fost adus la cunoștință dreptul de a face obiecțiuni, deoarece era obligat "sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal".

Conform art. 16 alin. 7 din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001: „În momentul încheierii procesului-verbal, agentul constatator este obligat să aducă la cunoștință contravenientului dreptul de a face obiecțiuni cu privire la conținutul actului de constatare. Obiecțiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte mențiuni", sub sancțiunea nulității procesului-verbal.”
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
Instructor auto Mircea Crisan, utilizator
Buna,
Am întrebat un avocat și răspunsul a fost că sunt șanse foarte ,foarte mici că sa fie anulat procesul verbal, pentru că restul datelor sunt corecte si se poate identifica persoana.
Tocmai am aflat că rezultatul final al judecătorului ar fi la anul....
Mulțumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
Existm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)